back to top
vasárnap, június 23, 2024

Newgarden kórházba került, még nem biztos az Indy indulása

Dátum:

Megosztás:

A kétszeres IndyCar bajnok a második iowai futamon esett nagyot, és bár tisztázták a pályakórházban, Newgarden utána elájult, így bevitték további kivizsgálásra.

- Reklám -

Az amerikai a 235. körben vezető helyről pördült ki, és ütközött falnak. Azelőtt kisebb vibrációra panaszkodott a gumiknál, de kiemelte, szerinte nem ez vezetett a problémához.

- Reklám -

Az interjúk után azonban még a helyszínen elájult, így Des Moines-ba, Iowa állam fővárosába vitték további kivizsgálásra. A csapat helyi idő szerint este 11-kor közlemény adott ki:

„Josef Newgarden vasárnap az Iowa Speedwayen a verseny késői szakaszában balesetet szenvedett, ami után átvizsgálták és kiengedték a pályakórházból. A versenyt követően azonban eszméletét vesztette és elesett, emiatt pedig egy vágás keletkezett a feje hátulján.

- Reklám -

A verseny utáni forgalom miatt a mentőhelikopter bizonyult a legjobb szállítási módnak a kórház felé. A kivizsgálás során minden teszt negatívat mutatott, de megfigyelésre bent tartják éjszakára.

Az IndyCar protokoll alapján az orvosi stáb csütörtökön újra kivizsgálja majd.”

Erre amúgy is sor került volna, hiszen a gyorsulásmérő átlépte a 80 G-s lassulási értéket. Newgarden a kiesés ellenére harmadik a bajnokságban, 34 pont hátránnyal Ericsson mögött.