back to top
hétfő, május 20, 2024

BRÉKING: Kurt Busch sérült, Ty Gibbs indul helyette Poconoban

Dátum:

Megosztás:

Nem jött rendbe Kurt Busch sérülése a tegnapi időmérős balesete után, így Ty Gibbs vezeti Poconoban a 45-ös autót.

- Reklám -

A NASCAR vasárnap közleményt adott ki, melyből kiderült, hogy Kurt Busch (23XI Racing) kihagyja a Cup Series M&M’s Fan Appreciation 400-as futamát a Pocono Raceway-en.

- Reklám -

Busch a szombati Busch Light Pole kvalifikáció során szenvedett balesetet, amely során a 45-ös rajtszámú Toyotája is csúnyán összetört.

A NASCAR közleménye:

„Ma reggel Kurt Busch a tegnapi kvalifikáción történt balesete után további kivizsgálás céljából találkozott az orvosokkal a pályán lévő ellátóközpontban. A vizsgálatot követően Kurt Busch nem kapott engedélyt arra, hogy részt vegyen a NASCAR Cup Series mai versenyén a Pocono Raceway-en.”

- Reklám -

Busch a májusi Kansas Speedwayen aratott győzelmének köszönhetően a 14. helyen állt a pontversenyben, és ideiglenes rájátszást érő helyet szerzett. A NASCAR megerősítette, hogy Busch mentességet kap, ha kvalifikálja magát az utószezonra.

Kurt Busch közleménye:

A NASCAR fantasztikus munkát végez olyan tekintetben, hogy mindig a versenyzők egészségét tartják a legfontosabb szempontnak, így tiszteletben tartom a döntésüket. Még mindig agyrázkódás szerű tüneteim vannak a tegnapi balesetem után. A tesztek is ezt mutatják. Továbbra is követni fogom az orvosi stáb utasításait, és köszönöm mindenkinek a támogatást. Köszönöm a 23XI-nek, és Indyben visszatérünk!

Helyén az a Ty Gibbs fog indulni – életében először a Cup Series-ben – aki a NASCAR Xfinity Series egyik élversenyzője, és nem mellesleg Joe Gibbs unokája.

Gibbs idén már négy győzelmet szerzett, és jelenleg a bajnokság 3. helyén áll.

A 19 éves versenyző neve többször is felmerült a Joe Gibbs Racing jövőbeli versenyzői között, és Kyle Busch szerződési gondjai miatt akár kapóra is jöhet ez a lehetőség a Toyotának, hogy kipróbálja a fiatal tehetséget a premier kategóriában.

Gibbs idén fantasztikus eredményeivel, és a pályán mutatott magatartásával hívta fel magára a figyelmet, de azt mindenki elismerte, hogy ő az Xfinity Series egyik legnagyobb tehetsége.

A 23XI Racing a következő közleményt adta ki twitteren Ty Gibbs-el kapcsolatban:

„A NASCAR orvosi csapatának ma reggeli, Kurt Busch-t érintő döntése alapján Ty Gibbs fogja vezetni a 45-ös számú McDonalds Toyota Camry TRD-t a mai versenyen a Pocono Racewayen. #TeamToyota”