back to top
csütörtök, június 20, 2024

Nannini az F2 és F3 után az Indy Lights felé kacsintgat

Dátum:

Megosztás:

Az idén kettős programmal kezdő Matteo Nannini részt vett az Indy Lights tesztjén a Callum Ilottnak is lehetőséget nyújtó Juncos Hollinger Racinggel.

- Reklám -

Az olasz-argentin versenyző először gurult pályára Amerikában, rögtön az Indianapolis Motor Speedwayen. Új autóval és új pályán már az első edzésen esőben második lett, ami nem kis teljesítmény. Két nap elteltével is a negyedik legjobb idővel rendelkezett, tehát lenne mit keresnie a tengerentúlon.

- Reklám -

Európában a lenne mit otthagynia, idén a Forma-1 másod- és harmadszériájában is versenyzett, igaz, kevés sikerrel. Előbbiben előbb a kivonuló HWA pilótája volt, majd egy hétvége után helyettesítették. Utána a szintén mezőny végén kullogó Campos adott neki mentőövet, de csak ideiglenesen.

Az F3-as több babért tudott learatni, egy dobogó, és azonkívül még egy győzelem fűződik a nevéhez, amivel a bajnokság 14. helyén végzett.

- Reklám -

„Ez [Indy Lights] olyasmi, amit megfontolnék jövőre. Főleg, mivel ez egy nagyszerű sorozat, ha jól teljesítesz, lehetőséged lesz feljutni a fő sorozatba, az IndyCarba.” – utalt a Lights bajnoki ösztöndíjára – „Ez tetszik, észben tartom a jövő évet illetően.”

„Nedves körülmények között a legrosszabb, amikor se nem esős, se nem száraz. De talán ilyenkor lehet a legjobban érezni az autót, ilyenkor lehet az önbizalmat felépíteni. Néha csúsztatva kell vezetni, ami jó móka pilótaként. Nem akartam kockáztatni, de javítottam a tempómon, és jól éreztem magam az autóban. Nem számítottam arra, hogy ilyen gyors leszek elsőre.”

Ricardo Juncos szerint Argentínában sokat várnak Nanninitől, és ő is meglepődött a gyors alkalmazkodáson.

„Ő más.” – jelentette ki. – „Látni rajta, hogy versenyző szeretne lenni. Számomra úgy tűnik, van valami benne, ami azt mondja: ez az egy életem van, és meg kell tennem mindent, hogy ezt elérjem. Ez szokatlan nekem. Láttam egy pár ilyet az elmúlt 20 évben, de nem mindenki ilyen.”

„Látszik, amikor beszélsz vele, vagy ő magyaráz el valamit. Rögtön észrevenni. Amikor pedig az autóban van, és rajta van a sisak, az egyik legjobb pilóta. Nagyon fiatal, még van mit tanulnia, de meg fogja csinálni, nem kérdés. Tehetséges, és vágyik rá, hogy a legmagasabb szintre érjen. Vagy van tehetséged, vagy nincs. Viszont a hozzáállása olyan, amivel csak a legjobbak rendelkeznek.”

A csapat már egy európai fiatalnak, Callum Ilottnak lehetőséget biztosított az IndyCarban. Hogy jövőre együtt dolgozik-e Nannini és a Juncos, a csapatfőnök ennyit mondott:

„Persze, szeretnék vele dolgozni. A teszt után tettünk efelé egy nagyobb lépést. Megmutatta, mi van benne, szerintem boldog is a csapatban. Mi megmutattuk neki, kik vagyunk, hogyan dolgozunk. Adtunk neki egy benyomást és a szándék megvan. Meglátjuk. Remélhetőleg velünk lesz jövőre.”