back to top
péntek, június 21, 2024

Matthew Brabham hat év után térne vissza az Indy Lights mezőnyébe

Dátum:

Megosztás:

Miután Indianapolisban tesztelte az Andretti Autosport Indy Lights autóját, Matthew Brabham újra IndyCar versenyző szeretne lenni.

- Reklám -

Az ausztrál-amerikai kettős állampolgár legutóbb 2015-ben vezetett Indy Lights autót, után pár verseny erejéig az IndyCarban az ausztrál Supercarsban és a Formula E-ben is kipróbálta magát.

- Reklám -

Jack Brabham unokája négy év alatt harmadik Stadium Super Trucks bajnoki címe után térne vissza az együléses versenyautókhoz.

„Szuper újra itt lenni. Rég volt már, hogy Lights autót vezettem, egy kicsit fura. Köszönöm az Andretti Autosportnak, hogy lehetőséget adtak nekem. Nagyon élvezem, de idő kell még, mire felveszem a tempót, főleg különböző időjárási körülmények között. Imádom.” – összegezte a tapasztalatait.

- Reklám -

Brabham ideje óta sokat változott a kategória főleg a leszorítóerő növekedett. Közel egy évtizede, 2012-ben nyert USF2000-et, rá egy évre Indy Pro 2000-et, mielőtt fellépett volna második számú szériába.

„Nem gondolok most az Indycarra, reálisan az Indy Lights érhető el. Most az a célom, hogy visszatérjek, teljes állásban, dolgozzak, és újra bekerüljek a rendszerbe. [Az IndyCar] továbbra is a végső cél, nagyon szeretném elérni. Ez egy jó irány, főleg a jövő évi változások miatt. Kiváncsi vagyok, hogyan alakul majd, és remélem, én is része leszek.”

Ha visszatér, bizonyára Brabham lesz a legidősebb pilóta a sorozatban. Tavaly egy versenyző volt 25 év fölötti, Nikita Lastochkin, az ausztrál nála is két évvel idősebb.