back to top
hétfő, május 20, 2024

Todd Bodine visszatér a 800. rajtjáért

Dátum:

Megosztás:

NASCAR-os berkekben elfogadott tényként kezelték, hogy a Camping World Truck Series legendája, Todd Bodine visszavonult. Bodine azonban idén visszatér!

- Reklám -

A Truck Series kétszeres bajnoka négy éve ült utoljára autóban, azonban mivel 6 verseny választja el a 800. rajtjától, ezért a széria főtámogatója beprotezsálta őt a Halmar Friesen Racing-hez.

- Reklám -

Marcus Lemonis, a Camping World vezérigazgatója érdekes módját választotta annak, hogy kiderítse, érdemes-e támogatnia Todd Bodine-t.

A rajongóknak twitteren 800 indokot kellett felhozniuk a legendás versenyző indulása mellett. A Truck Series több versenyzője – ezek szerint sikeresen – is beállt a kampány mögé, többek között Stewart Friesen, Grant Enfinger és Zane Smith is.

- Reklám -

Bodine a következő versenyeken fog elindulni 2022-ben: Las Vegas Motor Speedway (Március 4.), Darlington Raceway (Május 6.), Texas Motor Speedway (Május 20.), Sonoma Raceway (Június 11.), Nashville Superspeedway (Június 24.), és Pocono Raceway (Július 23.).

“Elképesztően izgatott vagyok annak tudatában, hogy elérhetem a 800. rajtomat. Az más csak hab a tortán, hogy egy igazán kompetitív csapatnál tehetem ezt meg” – mondta Bodine.

Bár az 57 éves versenyzőnek nem sok babér termet a NASCAR premier kategóriájában. Az Xfinity Seriesben pedig több, mint 30 éves karrierje alatt 15 győzelmet szerzett.

Legnagyobb sikereit a Truck Seriesben érte el, ahol 22 győzelmet, és két bajnoki címet szerzett 2006-ban, és 2010-ben.