péntek, április 19, 2024

Ismert nevelőistállók jönnek az új USF Juniors bajnokságba

Dátum:

Megosztás:

A USF Juniors nevű bajnokság saját definíciója szerint belépőszint lesz a Road to Indy program felé. Itt ismert istállók is képviseltetik majd magukat.

- Reklám -

Két, juniorszériákban ismert istálló is részt vesz majd az újonnan létrejövő USF Juniors nevű bajnokságban. A DC Autosport és a Cape Motorsports közös csapatindításában három autóval terveznek 2022-ben. A Cape az évek során immár tizenháromszor adta a USF2000 sorozat bajnokát.

- Reklám -

Nem akármilyen csapatról beszélünk az eredetileg Cape-versenymérnök Don Conner monogramjaiból elnevezve a DC Autosport esetében sem. 2017-ben még „csak” a Cape részeként segítették F4-es bajnoki címhez a jövőre az IndyCarban bemutatkozó Kyle Kirkwoodot0, 2018-ban pedig már külön utakon is sikert sikerre halmoztak. Dakota Dickerson ebben az évben a tizenhét futamból négyet megnyerve és összesen tizenegyszer dobogóra állva lett bajnok, valamint ötször a pole-ból indulhatott. 2019-ben futamot nyertek Teddy Wilsonnal, majd további két év külön út után ismét együtt folytatja a Cape és a DC.

A banda néhány év után újra összeállt” – fogalmaz Nicholas és Dominic Cape a Cape Motorsportsnál közös közleményükben. „Don mindig közel állt hozzánk, mintha egy család lettünk volna mindig is. Annak idején rengeteg versenyt nyertünk együtt, az újonnan létrejövő USF Juniors pedig a megfelelő terepnek tűnik ahhoz, hogy ezt újra megcsináljuk. Nagyon várjuk már a 2022-es szezont.

- Reklám -

A USF Juniors egy kétszázezer dolláros ösztöndíjcsomaggal igyekszik segíteni a legjobbak kezdő lépéseit a Road to Indy programban, egészen pontosan a USF2000-es bajnokságban. A szezon hat helyszínen rendezett összesen tizenhat versenyből áll majd.

Nagyon várom már, hogy ismét Cape-ékkel dolgozhatunk együtt” – fogalmaz a másik csapattulajdonos, Don Conner. „Ugyanannyi pontot ér majd ez a bajnokság is, mint az F4, ez a bajnokság ráadásul már a Road to Indy égisze alá tartozik, ami pedig nagyon profi körülmények között működik. Ez egy nagyon minőségi bajnokság lesz, másrészt pedig jó átmenetet biztosít a program során.