csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapRoad to IndyIsmert nevelőistállók jönnek az új USF Juniors bajnokságba

Ismert nevelőistállók jönnek az új USF Juniors bajnokságba

- Hirdetés -

A USF Juniors nevű bajnokság saját definíciója szerint belépőszint lesz a Road to Indy program felé. Itt ismert istállók is képviseltetik majd magukat.

Két, juniorszériákban ismert istálló is részt vesz majd az újonnan létrejövő USF Juniors nevű bajnokságban. A DC Autosport és a Cape Motorsports közös csapatindításában három autóval terveznek 2022-ben. A Cape az évek során immár tizenháromszor adta a USF2000 sorozat bajnokát.

- Hirdetés -

Nem akármilyen csapatról beszélünk az eredetileg Cape-versenymérnök Don Conner monogramjaiból elnevezve a DC Autosport esetében sem. 2017-ben még “csak” a Cape részeként segítették F4-es bajnoki címhez a jövőre az IndyCarban bemutatkozó Kyle Kirkwoodot0, 2018-ban pedig már külön utakon is sikert sikerre halmoztak. Dakota Dickerson ebben az évben a tizenhét futamból négyet megnyerve és összesen tizenegyszer dobogóra állva lett bajnok, valamint ötször a pole-ból indulhatott. 2019-ben futamot nyertek Teddy Wilsonnal, majd további két év külön út után ismét együtt folytatja a Cape és a DC.

A banda néhány év után újra összeállt” – fogalmaz Nicholas és Dominic Cape a Cape Motorsportsnál közös közleményükben. “Don mindig közel állt hozzánk, mintha egy család lettünk volna mindig is. Annak idején rengeteg versenyt nyertünk együtt, az újonnan létrejövő USF Juniors pedig a megfelelő terepnek tűnik ahhoz, hogy ezt újra megcsináljuk. Nagyon várjuk már a 2022-es szezont.

- Hirdetés -

A USF Juniors egy kétszázezer dolláros ösztöndíjcsomaggal igyekszik segíteni a legjobbak kezdő lépéseit a Road to Indy programban, egészen pontosan a USF2000-es bajnokságban. A szezon hat helyszínen rendezett összesen tizenhat versenyből áll majd.

Nagyon várom már, hogy ismét Cape-ékkel dolgozhatunk együtt” – fogalmaz a másik csapattulajdonos, Don Conner. “Ugyanannyi pontot ér majd ez a bajnokság is, mint az F4, ez a bajnokság ráadásul már a Road to Indy égisze alá tartozik, ami pedig nagyon profi körülmények között működik. Ez egy nagyon minőségi bajnokság lesz, másrészt pedig jó átmenetet biztosít a program során.

- Advertisement -

Friss