back to top
csütörtök, május 30, 2024

11 helyszínes naptárral, de Freedom 100 nélkül éledezik az Indy Lights

Dátum:

Megosztás:

Az idei lesz az első szezon, hogy a Penske Entertainment felügyeli az Indy Lights működését. Az új korszak kezdetén 11 helyszínre látogat el a nevelőszéria.

- Reklám -

Az Indy Lights-szezon február 27-én kezdődik egy szimplafutamos hétvégével St. Petersburg utcáin, majd a Barber Motorsport Parkban ugyancsak egy versenyt rendeznek. Az IndyCar előszobájában az első duplahétvégét az indianapolisi belső pályán tartják, amit egy újabb duplázás követ Detroitban. Ezzel eldőlt, hogy 2020 és 2021 után idén sem rendezik meg az Indy 500 „kistestvérét”, a Freedom 100-at az indianapolisi oválon.

- Reklám -

A Road Americán és Mid-Ohióban rendezett szimpla hétvégék után a mezőny Iowában teljesít először oválfutamot, amit aztán Nashville és egy újabb ovál, Gateway követ. A szezon szeptemberben fejeződik be, előbb Portlandbe megy az Indy Lights mezőnye, majd Laguna Secában teljesít két futamot.

Az, hogy ez a 14 verseny minden alkalommal az IndyCar hétvégéjével párhuzamosan történik ezeken a világszínvonalú helyszíneken, óriási előrelépés” – fogalmaz Levi Jones, az Indy Lights igazgatója. „Ezzel a konkrét bajnokság teljesítése mellett a mezőny és a csapattagok láthatják azt is kiegészítésként, hogy csinálják a dolgaikat a nagyok az IndyCarban. A versenyzés mindig is életük részét képezte, emellett viszont szeretnénk nekik megmutatni, mitől is válhatnak igazi profivá. Azzal, hogy az IndyCar működését a Lights mezőnye is testközelből figyelheti, ezt a célt segítjük elő.

- Reklám -

A szezonba három tesztet is beiktattak. Az indianapolisi road specifikáción áprilisban gyakorolhat a mezőny. Ezzel egy majdnem kéthónapos szünetet törnek meg. A másik két gyakorlásra júniusban kerül sor, előbb Gatewayen, majd Iowában. Az eddig bejelentett indulókból jelenleg továbbra is egy kicsi, mindössze tizenkét fős mezőny állhat össze. Az Exclusive Autosport még nem nevezte meg versenyzőit.