vasárnap, április 21, 2024

William Byron az idei szezon első duplázója, Christopher Bell sem tudta kivenni a kezéből a győzelmet

Dátum:

Megosztás:

William Byron nyerte a NASCAR Cup Series austini futamát. A második helyre Christopher Bell, a harmadikra pedig Ty Gibbs jött be.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg a NASCAR Cup Series hatodik idei fordulóját, amelynek az austini Circuit of the Americas, vagyis a COTA volt a helyszíne. Az EchoPark Automotive Grand Prix nevet viselő viadalnak William Byron és Ty Gibbs vághatott neki az első sorból. A mezőnyben ott volt Kamui Kobajasi is.

Újra rajthoz áll egy korábbi Forma–1-es pilóta a NASCAR Cup Series egyik futamán

- Reklám -

A rajt után Byron megtartotta a vezető helyet. Mögötte pedig már az első kanyarban megkezdődött a lökdösődés.

- Reklám -

Byron a stratégia miatt kijött a bokszutcába az első szakasz leintése előtt, így azt Christopher Bell tudta megnyerni.

A második szakasz elején Byron visszavette a vezetést Belltől, aki később egy incidens részese lett. Ugyanis a 20-as autót vezető pilóta megforgatta Kyle Larsont – aki egy nappal korábban megnyerte a COTA-n tartott Xfinity Series-futamot –, és emiatt a Hendrick Motorsports versenyzője eléggé hátraesett a mezőnyben.

A második szakasz során még egy kisebb ütközés, Kobajasi és Ricky Stenhouse Jr. összeakadása színesítette a történéseket. Ezt az etapot végül Denny Hamlin tudta behúzni.

A harmadik szakasz elindítása után Byron hibázott az 1-es kanyarban, így Gibbs és Ross Chastain is el tudott menni mellette. Chastain ezt követően valamelyest le tudta rázni a üldözőit, ami többek között annak volt köszönhető, hogy ők egymással viaskodtak.

25 körrel a vége előtt Byron visszavette a vezetést Chastaintől, majd mindketten bementek a bokszba. Utóbbi aztán a kiállása során nagyon sokat veszített, többek között az alternatív stratégiát alkalmazó Alex Bowman is átugrotta. Ezután a Hendrick pilótái elléptek a mezőny többi részétől, és magabiztosan tartották az első két helyet.

Kobajasi 16 körrel a leintés előtt újra megforgott, ekkor ebben Josh Berry volt a segítségére.

Az utolsó körök Bowman visszaeséséről szóltak, a 30 éves pilótát előbb Gibbs, majd Bell is megelőzte, miközben Byron továbbra is magabiztosan tartotta az előnyét az első helyen.

A leintés előtti körökben Bell kezdte el üldözni a lelassuló Byront, a futam végére már pont utolérte, de megelőzni végül nem tudta. Így a Daytona 500 győztese lett az első az idei szezonban, aki két versenyt (a Busch Light Clash-t nem számítva) is meg tudott nyerni. A harmadik helyet Gibbs csípte el, mögötte pedig Bowman és Tyler Reddick szelte át a célvonalat.

Az EchoPark Automotive Grand Prix teljes végeredményét ezen az oldalon lehet megtalálni.