vasárnap, április 21, 2024

Legendás amerikai pályára szeretné elvinni az Endurance Világbajnokságot a rutinos csapattulajdonos

Dátum:

Megosztás:

Roger Penske azt akarja, hogy az Endurance Világbajnokság a tulajdonában lévő Indianapolis Motor Speedway-en is rendezzen futamot a következő években.

- Reklám -

Újra belengette az egyik nagyszabású tervét Roger Penske. A legendás csapattulajdonos – akinek az alakulata többek között a NASCAR-ban, az IndyCar-ban és az IMSA-ban is jelen van – az Indianapolis Motor Speedway-re szeretné csábítani az Endurance Világbajnokságot (WEC). Fontos tudni, hogy a minden autósport rajongó által jól ismert pálya 2020 óta Penske tulajdonában van. Ennek ellenére ezt az ötletet még neki sem olyan könnyű megvalósítani.

- Reklám -

„Azt hiszem, hogy jelen pillanatban az időpont meghatározása a legnagyobb probléma, arra kell megoldást találnia a pályának – nyilatkozta Penske a Sporscar365-nek. – Olyan időpontot kell találni, amikor a pálya is elérhető, és a WEC naptárában is van szabad hely. De nagyon szeretnénk, hogy valamikor eljöjjön ide a bajnokság! Szeptemberben lesz nálunk egy hatórás IMSA-futam, ami nagyszerű, most világszerte elég nagy az érdeklődés a sportautó-versenyzés iránt.”

Penske elmondása szerint legkorábban 2026-ban körözhet majd a WEC mezőnye a Brickyardon, amennyiben a pálya valóban bekerülne a naptárba. „Jelenleg nincs semmi, ami alapján azt mondhatnám, hogy a következő 24 hónapban lesz ebből valami – jelentette ki a 87 éves üzletember. – Pedig nagyon jó lenne, ha lenne. Szóval azt tudom mondani, hogy nagyon szeretnénk, de egyelőre nincs semmi konkrét.”