back to top
kedd, július 23, 2024

Régi motoros tér vissza a NASCAR-ba COTA-n

Dátum:

Megosztás:

Boris Said az MBM Motorsport színeiben indul a NASCAR Cup Series-ben, a Circuit of The Americas aszfaltcsíkjain láthatjuk majd.

- Reklám -

A korábbi IMSA-pilóta és a NASCAR épített pályás futamain is megforduló Boris Said fogja vezetni a csapat 66-os számú Ford Mustangját március 27-én COTA-n. Ez lesz Said első próbálkozása a NASCAR Cup Series-ben az MBM Motorsport-tal.

- Reklám -

A kupaautók kihívást jelentenek a korlátozott erőforrásainkkal.” – mondta Carl Long a csapat tulajdonosa. Azt is megjegyezte, hogy a verseny a Bumper.com számára egy pótverseny. Ők voltak a csapat főszponzora a februári Daytona 500-as futamon, azonban Timmy Hill nem tudta kvalifikálni a 66-os autót a versenyre. Ezeken kívül más kupafutamról is tárgyalnak a felek a szezon későbbi szakaszára.

Boris Said pályafutása

Said 54 alkalommal indult a NASCAR Cup Series-ben 1999 és 2017 között. A legmagasabban rangsorolt szériában sosem nyert, de karrierje során két top 5-ös helyezést ért el, a legjobbja pedig egy harmadik hely volt 2005-ben Watkins Glenben az MB2 Motorsports színeiben. Nyolc top 10-es helyezése és két pole pozíciója van, egy-egy Sonomában (2005) és Daytonában (2007).

- Reklám -

Said korábban egy alkalommal indult a csapat színeiben a NASCAR Xfinity Series-ben. Tavaly Said a 13-as rajtszámú Toyotát vezethette a COTA-ban megrendezett Pit Boss 250-es versenyen. A Suprát a 24. helyre kvalifikálta, és a 31. helyen végzett. A Hattori Racing Enterprises színeiben (az MBM Motorsporttal együttműködve) Road Americán is megpróbálkozott, de nem sikerült kvalifikálnia magát.