szerda, április 17, 2024

Blaney szerezte meg a rajtelsőséget Phoenixben

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Kupa sorozat idei negyedik versenyén Ryan Blaney indulhat az élről. A Penske Racing versenyzője pályafutása során hetedik alkalommal szerzett rajtelsőséget.

- Reklám -

Nemsokkal az Xfinity időmérőjét követően a Kupások edzésére is sor került a Phoenix Racewayen. A szabadedzésen látott kettős Penske sikert követően az időmérőn is a Fordos alakulat hódította el az első helyet. A csapattal már ötödik közös szezonját töltő Blaney 73 ezreddel verte meg a mögötte záró Joe Gibbs Racinges Denny Hamlint.

- Reklám -

A legjobb háromban 3 különböző márka végzett. A harmadik helyet ugyanis a Hendrick Motorsport Chevrolet-ját vezető William Byron szerezte meg. Őt Christopher Bell, valamint az eddig mindhárom idei versenyt a legjobb 10-ben záró Aric Almirola követte.

A címvédő Larson a hetedik, az előző versenyt megnyerő Bowman pedig a kilencedik helyről kezdheti a versenyt. Közéjük a legjobb újonként a Daytona 500 győztes Austin Cindric fért be.

- Reklám -

A hétvége az Xfinity-sek futamával folytatódik. A NASCAR Kupa sorozat phoenixi versenye magyar idő szerint vasárnap 21:30-kor rajtol.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK