csütörtök, április 18, 2024

VIDEÓ: Folytatódik Räikkönen tesztprogramja, ma már autót is vezetett

Dátum:

Megosztás:

Kimi Räikkönen ma a VIRginia International Raceway-en tesztelte először a NASCAR Next Gen autót, a jövőheti Cup Series bemutatkozása előtt.

- Reklám -

A 2007-es Forma-1-es világbajnok a Trackhouse Racing színeiben fog versenyezni az augusztus 21-én Watkins Glenben megrendezésre kerülő épített pályás versenyen, ahol egy Chevrolet Camaro ZL1-es autót vezet majd csapattársai, Daniel Suarez és Ross Chastain mellett.

- Reklám -

Ez lesz az első motorsporteseménye azóta, hogy tavaly decemberben befejezte 20 éves F1-es pályafutását, amikor az Abu Dhabi Nagydíjon utoljára szerepelt az Alfa Romeo színeiben.

A finnek a NASCAR-ban is van múltja: 2011-ben a Kyle Busch Motorsporttal részt vett egy Xfinity Series futamon, valamint egy Truck Series versenyen is.

- Reklám -

Korábban is tesztelt már Cup autót a VIR-en, 2011-ben a Robby Gordon Motorsports számára egy Dodge-ot vezetett, de a teszt korán véget ért, amikor a vizes füvön megcsúszott Räikkönen és összetörte az autóját.

A hét elején Raikkönen a Team Chevrolet szimulátorában töltött el időt, és Suarezzel együtt nézte át az adatokat, aki júniusban Sonomában megszerezte a Trackhouse idei második épített pályás győzelmét, miután Chastain márciusban a Circuit of the Americas-on győzött.

Lehetőségek tárháza, de Räikkönen a NASCAR-ra koncentrál

Räikkönen elismerte, hogy az év elején más lehetőségeket is felajánlottak neki a visszatérésre, de elég időt akart adni magának a Watkins Glen-i futamra való felkészülésre.

Nyilvánvalóan voltak lehetőségek arra, hogy idén többet vállaljak, de azt hiszem, az egész egy kicsit túl gyors és túl sok lett volna” – mondta Räikkönen.

Szerintem jobb volt várni a mostani futamig, így mindenre fel tudunk készülni, és legalább 100%-ig jól elvégeztük a munkát, és hogy mi lesz az eredmény, azt senki sem tudja. Legalább a lehető legjobb esélyt adjuk magunknak.

Mi jön ezután? Nem tudom, senki sem tudja. Megpróbálunk ott egy jó versenyt teljesíteni, élvezzük, és meglátjuk, mit hoz a jövő. Nincsenek más terveim.

Természetesen a teszten Daniel Suarez is ott van, aki csak ennyit írt twitterén: „Kimi készen áll! (és kapott inni is)

Raikkönen mellett Mike Rockenfeller is Watkins Glenben fog bemutatkozni a Cup Seriesben, és a mai nap folyamán ő is ott van a VIR-en, ahol a Spire Motorsports színeiben tesztel.