szombat, február 24, 2024

Az időjárás csúnyán kitolt az IndyCar nézettségével

Dátum:

Megosztás:

Mind a NASCAR, mind az IndyCar futam nézettségi adatain érezhető volt, hogy csúsztak a futamok az időjárás viszontagságai miatt.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series michigani fordulójának indítását zivatarok késleltették, de így is átlagosan nőtt a nézettség az előző évhez képest.

- Reklám -

A Racer információ szerint az amerikai közvetítés átlagosan 1,54-es Nielsen nézettséget és 2,621 millió nézőt ért el a Kevin Harvick győzelmével záruló futam. Ez a szám a tavalyi 1,49/2,51 millióhoz képest emelkedett.

Az NTT IndyCar Series nashville-i futamát még jobban sújtotta a csúszás, mivel az időjárási bajok (villámlás) miatt az élő közvetítés az NBC-ről a CNBC-re került, ahol átlagosan 121 000 néző látta azt.

- Reklám -

Ez a szám nem tartalmazza a Peacock vagy az NBC Sports App streamelőit, akiknek meg volt az a luxusuk, hogy nem kellett a távirányítóért kapkodniuk.

Az IndyCar versenyét a 21:00-ás kezdés helyett csak – magyar idő szerint – 23:05-kor tudták elindítani, ami miatt a következő NBC-s műsor is csúszott volna, ezért volt szükség a csatornaváltásra.

A NASCAR Xfinity Series michigani futama szombaton a tervek szerint zajlott, és átlagosan 0,62/1,002 millióan nézték az USA Network-ön, ami egy picit magasabb a tavalyi 0,55/925 ezres nézettségnél az NBCSN-en.

A Road America-n rendezett IMSA WeatherTech bajnokság vasárnapi közvetítése az USA Networkon-n 0,18/266 000-es átlagot ért el, ami növekedést jelent szemben a 3 héttel ezelőtt tartott, Lime Rockban rendezett, csak GT-kategóriás autókat felvonultató futam legutóbbi 0,15/243 000-es átlagával.