back to top
hétfő, május 20, 2024

Két autós tesztet tartott a Porsche Penske Motorsport

Dátum:

Megosztás:

A Porsche Penske Motorsport megkezdte a 963 LMDh második példányának tesztelését, mely az IMSA GTP kategóriájában fog jövőre versenyezni.

- Reklám -

Az egyszerű szénszálas fényezésben és minden nagyobb szponzori logó nélkül az új Porsche 963-as három egymást követő tesztnapot teljesített augusztus 3-5. között Monzában – írja a Motorsport.com.

- Reklám -

Ez volt a 963 második karosszériájának LMDh első igazi bemutatója, mivel az eddigi teszteket egyetlen alvázzal futották, amely júniusban, a Goodwood Festival of Speed-en debütált a nyilvánosság előtt.

Mindkét Porsche 963-as jelen volt a tesztelés ideje alatt, így a német gyártónak lehetősége nyílt a két alváz teljesítményének közvetlen összehasonlítására.

- Reklám -

A második 963 LMDh pontosan ugyanazok szerint készült, mint az eredeti autó, amely a Monzában megszokott piros-fehér-fekete színösszeállításban futott.

A gyári pilóták, Dane Cameron, Laurens Vanthoor, Michael Christensen és Kevin Estre osztoztak a vezetési feladatokon az olasz helyszínen, és a kvartett többsége mindkét autót vezethette a három nap alatt.

A teszt befejezését követően az új alvázat a tengerentúlra szállítják, hogy a jövő hónapban az Egyesült Államokban további teszteknek vessék alá.

A német gyártó jelenleg azt mérlegeli, hogy a 2022-es WEC-szezon utolsó fordulóján, novemberben, Bahreinben debütálja-e új autóját.

A Porsche júniusban úgy nyilatkozott, hogy a nyáron születik döntés arról, hogy az autó indul-e Bahreinben, és ez attól függ, hogy a tesztek során mennyit haladtak előre az autó fejlesztésével.

Jelen állás szerint a 963 LMDh autó a tervek szerint 2023 januárjában, a Daytonai 24 órás versenyen debütálna, amely a jövő évi IMSA szezon nyitófutama lesz.