back to top
kedd, május 28, 2024

Vajon robban-e a Hendrick bomba Las Vegasban?

Dátum:

Megosztás:

Hétvégén rendezik a NASCAR Cup Series harmadik fordulóját az arizónai Las Vegasban. A középpontban pedig a Hendrick versenyzői állnak.

- Reklám -

Valószínűleg az egész hét feszült körülmények között telt a Hendrick Motorsports főhadiszállásán. A csapat versenyügyekért felelős alelnöke, Chad Knaus már a verseny után megpróbálta elkezdeni a béketárgyalásokat Chase Elliottal.

- Reklám -

A fiatal versenyző azonban nem lehet boldog, hiszen az utóbbi hónapok Kyle Larsonról szóltak, és a címvédő egyértelműen a csapat első számú versenyzőjévé nőtte ki magát, ami nem biztos, hogy Elliottnak tetszik.

Még az is szóba került, hogy a 9-es autó sofőrje direkt pördült meg a verseny utolsó köreiben, legalábbis Bubba Wallace spottere, Freddie Kraft így látta az esetet.

- Reklám -

Azt hiszem, a kesztyűk elmondják a történetet. Egyszerűen egy irányban tartja a kezét, és meg sem próbálja megfogni az autót” – magyarázta Kraft.

Nincs kétségem afelől, hogy ez szándékos volt, csak azok alapján a megjegyzések alapján is, amiket a rádión mondott.

Joey Logano – aki tud egyet s mást mesélni a csapaton belüli összekapásokról – is úgy érzi, kettészakadhat a Hendrick Motorsports.

A Hendrick már nem egy csapat” – jelentette ki a Penske versenyzője. „Két oldal van. Amíg nem tudják rendbe hozni a kapcsolatot, addig van az 5-ös, és van a 9-es. És mindenki kénytelen választani egy felet.

Olyan ez, mint amikor a barátaid elválnak. Úgy tűnik, választanod kell egy oldalt. Nehéz mindkettővel barátkozni.

Chase Eilliott a rádión nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette kollégáját, és a futam után is eléggé egyértelművé tette, hogy nem szeretne beszélni a dologról: „Látjátok az eredményt…

Hogyan tovább, Hendrick Motorsports?

Tudom, hogy feldúlt” – mondta Larson a verseny utáni sajtótájékoztatón. „De beszélni fogunk, és remélhetőleg közös nevezőre jutunk. Soha nem mennék bele a csapattársamba, vagy blokkolnám őt ilyen agresszívan és ilyen későn szándékosan.”

A Hendrick Motorsports vezetőségén múlik, hogy az ellenségeskedés ne gyűrűzzön tovább.

Semmi szándékos nem történt Kyle részéről. Elemezzük majd a történéseket, és beszélgetni fogunk közösen, csapatként a dologról” – mondta Jeff Andrews, a Hendrick Motorsports általános igazgatója.

Kyle Larson is úgy érzi, rendbe fognak jönni a dolgok közte, és csapattársa között.

Nem aggódom túlságosan emiatt. Azt hiszem, ha valami, akkor ez valószínűleg csak egy kis bukkanó az úton” – mondta Larson. „Azt hiszem, ha a jövőben több ilyen dolog történik, akkor igen, akkor kicsúszhat a kezünkből a dolog.

De a Hendrick Motorsport szerintem soha nem fogja hagyni, hogy odáig fajuljon a dolog, és ahogy mondtam, eléggé tiszteljük egymást ahhoz, hogy ne legyen ebből nagyobb probléma.

Kyle Larson tavaly behúzta a Las Vegasi tavaszi versenyt, vajon idén tud duplázni?
Kyle Larson tavaly behúzta a Las Vegasi tavaszi versenyt, vajon idén tud duplázni? Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

Viva Las Vegas

A fogadóirodáknál egyébként Kyle Larson a legesélyesebb a futamgyőzelemre, mögötte pedig Hendrickes csapattársa Chase Elliott jön a listán, ezért számíthatunk tűzijátékra a két versenyző között.

A Las Vegas Motor Speedway hétvégi versenye a szezon első másfél mérföldes fordulója. Fontos lesz látni az erőviszonyokat, hiszen a versenynaptár nagy részét az ilyen típusú pályák teszik ki.

A hétvége magyar idő szerint szombaton 19:30-kor kezdődik az edzésekkel, majd 20:15-kor folytatódik az időmérővel.

A NASCAR Cup Series versenye magyar idő szerint vasárnap, 21:30-kor kezdődik majd, és az ARENA4-en illetve az ARENA4+-on is látható lesz majd.