back to top
csütörtök, június 20, 2024

A NASCAR legenda hétvégén kezdi meg búcsúturnéját

Dátum:

Megosztás:

A Camping World Truck Series kétszeres bajnoka Todd Bodine visszatér a hétvégi Las Vegas Motor Speedwayen rendezendő futamra.

- Reklám -

Az egész a Camping World vezérigazgatójának, Marcus Lemonisnak a tweetjével kezdődött. Hamarosan a rajongók és a szponzorok összefogtak, hogy a veterán Todd Bodine elérje a 800 rajtot NASCAR karrierje során.

- Reklám -

Bár Bodine élvezi Fox Sports-os munkáját, ahol elemzőként dolgozik, elismerte, hiányzott neki a versenyzés.

16 éves korom óta minden hétvégén a versenypályán voltam valamilyen formában” – mondta Bodine csütörtökön a NASCAR.com-nak. „Nagyon nehéz volt elfogadni, hogy már nem járok versenyekre.

- Reklám -

Bodine egyre többet gondolt arra, hogy elérje a 800 rajtot, ami a NASCAR történetében mindössze 26 versenyzőnek sikerült korábban. Ennek a mérföldkőnek az elérése önmagában is nagy eredmény lenne, hiszen ezzel befejezné NASCAR-os útját, amit 36 évvel ezelőtt kezdett.

A COVID-19 járvány miatt azonban Bodine nem törekedett aktívan arra, hogy elérje a 800 indulást.

Todd Bodine mindig is a szurkolók kedvence volt
Todd Bodine mindig is a szurkolók kedvence volt Fotó: Mary Ann Chastain/Getty Images for NASCAR

Bodine: Első az eredmény, de fontos a szórakozás

A sorozat 23 versenyt rendez 2022-es szezon során, és Bodine főnöke a FOX Sportsnál kilenc potenciális futamot adott neki, amelyeken indulhat. A 2006-os és 2010-es bajnok ezekből szűkítette le a listát arra a hatra.

Az első szempont a versenyek kiválasztásánál az volt: melyiken tudunk a legjobban szórakozni a verseny után” – állítja Bodine. „Ki akarok menni, nyerni és jól akarok teljesíteni, de jól fogunk szórakozni. Ez az utolsó hurrá, ez a nyugdíjas túra. Jól fogjuk érezni magunkat.

Bodine elmondta, hogy amikor csütörtökön Las Vegasba repült, 40 barátja jelent meg vele együtt az ország minden tájáról, hogy támogassák őt, és természetesen jól érezzék magukat.

Az 58 éves Bodine persze komolyan veszi munkáját, főleg azért, mert 2013-ban vezetett utoljára truck-ot.

Félre ne értsetek; azért vagyunk itt, hogy nyerjünk! Reálisan nézve az első öt hely már győzelmet jelentene. Nem vagyok őrült, megértem a helyzetet, amibe kerültem.

Akár jönnek még trófeák a gyűjteményébe, akár nem, ő csak a pillanatnak él.

Azt hiszem, lesz benne némi boldogság, ünneplés. Ugyanakkor szomorú is lesz, hogy végleg vége. Ez lesz a profi versenyzés vége” – mondta a kétszeres Camping World Truck Series bajnok.