vasárnap, április 21, 2024

Vajon bejön Kyle Busch kockázatos lépése?

Dátum:

Megosztás:

Új csapatnál és új márkánál kezdi a 2023-as szezont Kyle Busch, miután a Joe Gibbs Racing és a Toyota elengedte a kezét.

- Reklám -

Hosszas huzavona után végül szponzorhiány miatt nem hosszabbított egymással a Joe Gibbs Racing és Kyle Busch. A hivatalos indoklás ez volt az ok, miközben a tulajdonos unokája, az Xfinity-bajnok Ty Gibbs kapott ülést a csapatnál, Busch helyett.

Ty Gibbs tényleg tud vízen járni! Ő az Xfinity Series bajnoka

- Reklám -

A kétszeres bajnok nem kevesebb, mint 15 év után tért vissza a Chevrolet-hez. Méghozzá a Richard Childress Racingnél, akik maguk is egy újraépítési periódusban vannak. 2017-ben nevezték ki alelnökké Dale Earnhardt egykori crew chief-jét, Andy Petree-t. Ezenkívül ráadásul egy egyedülálló, előrejelzéses elemzési technológiával felszerelt bázist is kialakítottak, hogy a távolból segítsák a csapatot.

- Reklám -

A csapat bebizonyította Austin Dillonnal és Tyler Reddick-kel, hogy képes nyerni, Kyle Bursch pedig pont ezt akarja fenntartani. Viszont a csapat egyik pilótája sem tudta 2015 óta hozni azt az átlagot, amit a kétszeres bajnok eddig igen.

„Már amikor Richard és én először leültünk megbeszélni ezt a lehetőséget, akkor minden egyszerű volt. Egyértelmű döntés volt, mivel ez egy olyan csapat, akikkel egyből győzelmekért és bajnokságokért lehet küzdeni.

Az egész kultúra tetszett: Richard körül lenni, beszéltem Austinnal és benéztek a kulisszák mögé, mi folyik ott mostanában a RCR-nél, és nem kellett rajta sokat gondolkodnom.”mesélte el a folyamatot Busch.

Új helyén a szponzorok miatt sem kell aggódnia, hiszen a Lenovo mellett a 3CHI, az Alsco, a BetMGM és a Cheddars is jelentkezett a 8-as autó pénzügyeinek tisztázására.

Megvan Kyle Busch (egyik) új szponzora