back to top
szerda, május 29, 2024

Újabb legenda csatlakozott a NASCAR gálaversennyé alakuló futamára

Dátum:

Megosztás:

Szinte az összes sorozatból érkeznek sztárok a NASCAR austini futamára: Kimi Räikkönen és a Jenson Button az F1 képviseletében lesznek ott, és most egy legalább akkora név csatlakozik hozzájuk.

- Reklám -

Egyre több a „híres ember” gyülekezik, hogy részt vehessen az idei Cup Series nyolcadik futamára. A két F1-es bajnok mellett Conor Daly, az IndyCar fenegyereke és Jordan Taylor, a sportautózás sztárja is ott lesz a rajtrácson.

A NASCAR már várja az „F1-es inváziót”

- Reklám -

Most azonban kiderült, egy újabb patinás névvel bővül a sor: Jimmie Johnson, a NASCAR hétszeres bajnoka is rajthoz áll majd. Eredetileg idén hat versenyt tervezett magának a Legacy Motor Club résztulajdonosa, ebből az elsőt a Daytona 500-on teljesítette is.

- Reklám -
Richard Petty, Jimmie Johnson, Petty GMS Racing, NASCAR Cup Series
Jimmie Johnson a NASCAR királyával, Richard Pettyvel – Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR

Arra már korábban fény derült, hogy a chicagói utcai versennyel is szimpatizál a saját autójával induló bajnok, most viszont biztos lett, már korábban bemutatkozik. És a bajnok már rögtön egy harmadik versenyt is bejelentett.

Korábban ugyan Johnson azt mondta, a Le Mans-i 4 órásra való felkészülés miatt nem fog a május 28-án megrendezésre kerülő Indy 500-on indulni, mint kiderült, mégis versenyezni fog aznap, hiszen a NASCAR-naptár második ékkövének számító Coca-Cola 600 is indulni fog Charlotte-ban.