csütörtök, június 1, 2023

Újabb F1-es világbajnok fejezte ki érdeklődését a NASCAR iránt

Date:

Share:

Miközben Kimi Räikkönen a pályán rótta a köröket, a twitteren Jenson Button és Marcus Ericcson is bejelentkezett egy NASCAR-os ülésért.

- Advertisement -

Raikkonen a Project91 keretein belül indult, ami a Trackhouse Racing által létrehozott program, mely nemzetközi autó-és motorsport sztárok NASCAR-os bemutatkozását szeretné elősegíteni.

- Advertisement -

A 2007-es F1-es világbajnok lenyűgözően rajtolt, és a verseny második szakaszában a top 10-ben autózott.

Miközben Kimi a pályán csatázott, a korábbi Forma-1-es világbajnok Jenson Button és a Chip Ganassi Racing jelenlegi pilótája, Marcus Ericsson vidáman beszélgettek a NASCAR-os beugrás lehetőségéről.

Az IndyCar-pilóta bejelölte a Trackhouse Racing Twitter-fiókját, tájékoztatva őket arról, hogy ő is szívesen versenyezne a csapatnál.

A 2009-es világbajnok gyorsan lecsapott a lehetőségre, és kihívta Marcust egy kő-papír-olló játékra az ülésért.

Ericsson boldogan tett eleget a McLaren korábbi versenyzőjének kihívásának.

Jenson Button a 2017-es év végén vonult vissza a Forma-1-ből, néhány sikertelen év után.

Karrierje csúcsán azonban sokszor megállíthatatlan volt. 2009-ben világbajnoki címet szerzett, és a 3 év alatt, amíg Lewis Hamilton csapattársa volt a McLarennél, többször is elverte a hétszeres világbajnokot.

Button visszavonulása után is aktív maradt, hiszen indult a japán Super GT bajnokságban, amit meg is nyert.

2018-ban a Le Mans-i 24 órás viadalon is elindult, az utóbbi két évben viszont a rally világa felé vette az irányt.

2021-ben az EXTREME E-ben vett részt, idén pedig a nemzetközi bajnoksággá váló Nitro Rallycross Championship-ben fog részt venni.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.