back to top
szerda, május 29, 2024

Räikkönen tempója és nyugodtsága lenyűgözte Chase Elliottot

Dátum:

Megosztás:

Bár a versenyének ideje korán vége lett, Kimi Räikkönen nagyszerűen helytállt NASCAR Cup Series debütálásán, és a széria legjobbjai ellen.

- Reklám -

A verseny közben többen is a rádión fejezték ki csodálatukat – köztük Ryan Blaney és William Byron is.

- Reklám -

Byron még az esőben ment el Räikkönen mellett, majd ennyit rádiózott csapatának: „Épp most előztem meg Raikkönent vizes pályán, ez elég király pillanat volt.”

Ryan Blaney már korábban is elismerte, hogy óriási rajongója a finn versenyzőnek, sőt a verseny előtti sajtótájékoztatón ugyanarra a székre ült le, ahol Räikkönen ült.

- Reklám -

Chase Elliott stratégiai okok miatt a verseny közepén hátra esett, és szépen lassan küzdötte át magát a mezőnyön.

Räikkönen mögött két kört töltött el a 2020-as bajnok, és csapatfőnöke, Alan Gustaffson azzal motiválta, hogy „Meg kéne előznöd a 2007-es Forma-1-es világbajnokot.

Elliott így is tett, de a verseny után dicsérő szavakat mondott el a Trackhouse versenyzőjéről.

Szerintem nagyszerűen csinálta” – mondta Elliott. „Ott volt a mezőny közepén a káoszban, és úgy nézett ki, mintha otthon lenne, szóval szerintem ez nagyon király volt.

Jót csatáztunk, nagy élveztem.

És ki tudja mi lett volna ha… Ugyanis Kimi Räikkönen tempója alapján a top 10-ben ment sokáig, és egy stratégiai húzás miatt esett hátra, amikor belekerült abba a bizonyos balesetbe.

Így viszont talán örülhetnek a rajongók, hiszen a finn versenyzőnek befejezetlen ügye lesz a NASCAR-ban.

Raikkönen elmondta, hogy „mindent” élvezett, de nem tudja, hogy fontolóra venné-e a visszatérést egy újabb versenyre.

Nem vagyok ellene a dolognak” – mondta a 42 éves Raikkönen, amikor a visszatérésről kérdezték. „Minden jó volt, és nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Egyszerűen csak rosszkor voltunk rossz helyen a balesetnél.

Úgy éreztem, nagyon jó sebességünk volt, különösen a boxkiállások után, de talán egy kicsit túl keményen bántam a gumikkal az egyik szettnél.

Annyi biztos: A jégember nem vallott szégyent!