back to top
hétfő, május 20, 2024

Négy versenyes eltiltás kapott Kyle Larson csapatfőnöke

Dátum:

Megosztás:

Amint a NASCAR csúcskategóriája visszatér a Sonoma utáni egyhetes szünetről, Kyle Larson csapata erősen megfogyatkozott állapotban lesz.

- Reklám -

A büntetés – amelyet a NASCAR kedden jelentett be hivatalosan – annak a következménye, hogy Larson a vasárnapi sonomai verseny utolsó szakaszában elvesztette a jobb első gumiabroncsot az 5-ös rajtszámú HendrickCars.com Chevrolet Camaro versenyautójáról.

- Reklám -

Ahogyan az várható volt, Cliff Daniels (csapatfőnök), Brandon Johnson (emelős) és Donnie Tasser (első kerékcsere) a következő négy NASCAR Cup Series versenyre (Nashville, Road America, Atlanta és Loudon) eltiltást kapott.

A Hendrick Motorsports nem fellebbez a büntetés ellen, de még nem jelentette be a három felfüggesztett csapattag egyikének helyettesét sem.

- Reklám -

Emellett a Rick Ware Racinget és Cody Ware-t 20 NASCAR Cup Series tulajdonosi és versenyzői pontvesztéssel büntették, miután az 51-es Ford Mustang négyszer is megbukott a kvalifikáció előtti ellenőrzésen Sonomában.

A Ware számára az ellenőrzési hibák miatt büntetésként a rajtnál a mezőny végére küldték, valamint a vasárnapi futam első körében egy áthajtásos büntetést is kiszabtak rá.