vasárnap, április 14, 2024

Ty Gibbset megint nem lehetett megverni

Dátum:

Megosztás:

Az idei NASCAR Xfinity szezon eddigi legkiemelkedőbb versenyzője, Ty Gibbs ismét odatette magát. A Martinsville-i időmérő edzésen immár zsinórban harmadik alkalommal hódította el a rajtelsőséget.

- Reklám -

Az elmaradt Truck edzéseket követően az Xfinity sorozat edzéseire már sikerült felszárítani a pályát, így a nyúlfarknyi szabadedzést, valamint a közvetlenül azt követő időmérőt is gond nélkül sikerült megrendezni.

- Reklám -

Az egyszakaszos edzés az élmezőny számára a minél jobb rajthely kiharcolásáról, a gyengébb autók számára pedig a tényleges kvalifikációról szólt. Ez utóbbi 5 versenyzőnek, név szerint Ryan Ellis-nek, Ronnie Bassett Jr-nak, Chad Finchum-nek, Josh Williams-nek és Harrison Rhodes-nak nem sikerült.

Ott lesz a mezőnyben azonban Natalie Decker, aki a tulajdonosi pontoknak köszönhetően a 38., utolsó helyről nekivághat a péntek éjszakai futamnak.

- Reklám -

Az időmérő edzésen már 3 hete veretlen Gibbs 1 tizeddel verte meg Justin Allgaiert, Noah Gragson előtt pedig már 1,5 tized volt az előnye az alig több, mint fél mérföldes pályán.

Az egykörös időmérőn a harmadik helyet Noah Gragson szerezte meg, míg az idén mindössze 3. versenyét teljesítő Ryan Truex a negyedik legjobb időt futotta.

A negatív meglepetések sem kerülték el az edzést, lévén a pontversenyt vezető AJ Allmendinger, valamint az utóbbi hetekben remeklő Sam Mayer sem autózott élete formájában. Előbbi 36 század hátránnyal a 13., utóbbi pedig több, mint 4 tized lemaradással a 21. helyen végzett.

A verseny magyar idő szerint szombaton, hajnali 1:30-kor rajtol.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK