vasárnap, április 14, 2024

Elmosta az eső a Truckosok edzését Martinsville-ben

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Camping World Truck széria mezőnye kemény verseny elé néz, miután időjárási okokból mind a szabadedzést, mind az időmérőt törölni kellett. A rajtelsőség ennek köszönhetően Zane Smith-hez vándorolt.

- Reklám -

A tervek szerint a Truck mezőny rendhagyó módon, már csütörtökön le tudta volna a teljes hétvégi programot, ehhez azonban egyelőre hozzáfogni sem sikerült. A 0,526 mérföldes pályán magyar idő szerint 21 órától rendezték volna a szabadedzést, melyet mindössze fél órával később már az időmérő követett volna, eső miatt azonban mindkét gyakorlást törölni kellett.

- Reklám -

A rajtsorrend ennek megfelelően a metrikus rendszer alapján került meghatározásra, melynek köszönhetően Zane Smith és Kyle Busch indulhat az első sorból. Az eddigi 4 verseny pontjai alapján legelőkelőbb helyen álló Chandler Smith a negyedik helyről, a címvédő Ben Rhodes mellől rajtolhat.

Az elmaradt edzések miatt Blaine Perkins, Justin Carroll és Jake Garcia szomorkodhatott leginkább, akik esélyt sem kaptak arra, hogy beverekedjék magukat a mezőnybe. A három kiesett versenyzőnek egyetlen kör megtétele nélkül kell távoznia Martinsville-ből.

- Reklám -

Az időjárás előrejelzés a nap hátralévő részére bíztató adatokat mutat, így az Xfinity edzések, valamint a Truck futam váratóan halasztás nélkül megrendezésre kerülhet.

A FUTAM RAJTSORRENDJE – LINK