kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARDomináns győzelmet aratott Byron Martinsville-ben

Domináns győzelmet aratott Byron Martinsville-ben

- Hirdetés -

A NASCAR Camping World Truck széria martinsville-i versenyén William Byron személyében egy beugó versenyző győzött. A HenrickCars.com Chevrolet vezető amerikai a 200 körből 94-et vezetve szerezte meg pályafutás 8. elsőségét.

A délelőtti esőzések miatt a rendhagyó módon csütörtökön rendezett Truck futam szabadedzése és kvalifikációja is elmaradt, így friss tapasztalatok nélkül kellett nekivágniuk a versenyzőknek a 200 körös, 105 mérföldes versenynek.

- Hirdetés -

Az első helyről a szezon eddigi egyetlen duplázója, Zane Smith indulhatott, aki az első szakasz végén is az első helyen tudott zárni. A 3 sárga zászlóval is megszakított szegmensben Stewart Friesen és Ben Rhodes követte Smith-t.

A pályát jellemző balesetek a folytatásban sem maradtak el. Összesen 11 alkalommal kellett belengetni a veszélyt jelző sárgát, a buliból azonban az élmenők szerencsére sokáig kimaradtak. A győzelmi esélyesek szerencséje a 134. körig tartott, amikor Ben Rhodes pöckölését követően Christian Eckes és Stewart Friesen akadatak össze. Közülök Friesen járt a legrosszabbul, aki megpördült, és csak a mezőny végéről folytathatta a küzdelmet.

- Hirdetés -

A verseny második fele Byronról szólt, aki szinte végig vezetve, több, mint 1 másodperces előnnyel nyerte idei első Truck versenyét. A második helyet Johnny Sauter szerezte meg, míg a 3. a Bryronhoz hasonlóan a Kupás bajnoki címért harcoló Kyle Busch lett.

Rajtuk kívül még John Hunter Nemechek és Ben Rhodes fért be a legjobb 5-be. A címvédő ezzel átvette a vezetést a pontversenyben a futamot 6. helyen záró Chandler Smith-től. A mezőny egyetlen hölgyversenyzője, Hailie Deegan 19. lett.

A bajnokság következő versenyét jövő héten, a Bristol-i dirt-ön rendezik.

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE – LINK
- Advertisement -

Friss