szerda, december 6, 2023

Logano a pole-ban, Chastain és Bell a mezőny végéről rajtol

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano a lehető legjobb helyről várhatja a vasárnap esti verseny rajtját. Elliott 5., Bell 17., Chastain pedig csak 25. lett.

- Advertisement -

Joey Logano a hétvége előtt elmondta, hogy két hete – mióta megnyerte a Las Vegasi versenyt – azóta csak erre, a Phoenixi pályára készültek, és ennek meg is lett a gyümölcse.

- Advertisement -

Mondtam nektek, hogy két hete csak erre a versenyre készülünk, úgyhogy nem vagyok meglepődve az eredményen”nyilatkozta Logano a pole pozíciója után.

Nem éreztem jónak a kört. Picit elrontottam az egyes kanyar bejáratát, azán pedig emiatt mindenhol túl gyorsan mentem, mert próbáltam visszahozni az elvesztett időt.

- Advertisement -

Ennél jobb helyről viszont nem is indulhatnánk, és miénk az első pit hely is.

Logano közelébe csak Penskés csapattársa, Ryan Blaney tudott férkőzni, és fantasztikusan izgalmas véghajrá alakult ki a két versenyző között, melynek a végén a 12-es autó sofőrje mindössze 3 ezred másodperccel maradt le a pole-ról.

A top 5-be még Chase Briscoe, Kyle Larson és a bajnoki címért szintén harcban lévő Chase Elliott tudott beférkőzni.

Borzalmasan alakul viszont az edzést megnyerő Ross Chastain hétvégéje, hiszen a tegnapi ígéretes teljesítménye után most mindössze a 25. helyre tudta kvalifikálni magát.

Nem járt sokkal jobban Christopher Bell sem, aki néhány sorral előrébb, a 17. helyről indulhat majd neki a bajnoki ostromnak.

Végeredmény

A verseny az amerikai óraátállítás miatt a szezon során megszokott időben, 21:00-kor kezdődik majd, és a MATCH4-en, valamint az ARENA4+-on lesz látható.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.