vasárnap, június 4, 2023

Ty Gibbs ismét hozta önmagát, csoda, hogy nem lett bunyó belőle

Date:

Share:

A NASCAR Xfinity Series utolsó előtti versenyén Ty Gibbs úgy lökte ki az utolsó körben csapattársát az első helyről, hogy az bejutó helyen volt.

- Advertisement -

Incidensekkel teli versenye volt a NASCAR Xfinity Seriesnek Martinsville-ben.

- Advertisement -

Ty Gibbs a harmadik hosszabbításban nyerte meg a NASCAR Xfinity Series szombati rájátszásbeli futamát a Martinsville Speedwayen, mivel a bajnoki döntőbe jutásért folytatott harcban a verseny végén heves küzdelem alakult ki.

Még a csapattársak között is.

Gibbs a második helyen haladt a Joe Gibbs Racinges csapattársa, Brandon Jones mögött az utolsó körben – úgy, hogy ekkor már pontok alapján az 54-es autó sofőrje bejutott a legjobb négybe, míg utóbbi csak győzelemmel került volna be.

Gibbs az egyes kanyarban nagy sebességgel, szándékosan nekiment Jones-nak, aki így kipördült. Bár a sárga zászlót belengették, de mivel ez az utolsó körben történt, a fiatal sofőr megnyerte a versenyt.

A JGR versenyző mellett így a már korábban bejutott Noah Gragson, Josh Berry, valamint a Martinsville-ben továbbjutását kiharcoló Justin Allgaier indulhat bajnoki esélyekkel a Phoenix-i finálén.

Végül pedig jöjjön a nézők véleménye az esetről.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.