back to top
szombat, július 20, 2024

Ty Gibbs jöhet Kyle Busch helyett, Reddick ülés nélkül maradhat

Dátum:

Megosztás:

Óriási bejelentésre készül Kyle Busch 4 órakor, ami elindíthatja a dominók ledőlését a NASCAR átigazolási piacán.

- Reklám -

A Fox Sports információi szerin várhatóan 2023-ban Ty Gibbs váltja Kyle Busch-t a Joe Gibbs Racing 18-as számú autójában.

- Reklám -

A 19 éves Gibbs elképesztően gyorsan mássza a NASCAR ranglétráját. Jelenleg a Joe Gibbs Racing 54-es számú autóját vezeti a NASCAR Xfinity Series-ben. Gibbs öt győzelmet aratott első teljes szezonjában.

Joe Gibbs unokája a sérült Kurt Busch helyett is beugrott a 23-as és a 45-ös számú autóba, a legjobb eredménye pedig egy 10. hely volt még Michiganből.

- Reklám -

Kyle Busch magyar idő szerint kedden 16:00-kor jelenti be terveit a NASCAR Cup Series 2023-as szezonjára – valószínűleg a Richard Childress Racinghez csatlakozik – ami minden bizonnyal összefügg azzal, hogy mi történik Tyler Reddickkel majd.

Bob Pockrass, a FOX Sports munkatársa szerint Reddick „több mint valószínű”, hogy egy másik csapathoz csatlakozik, minthogy a Richard Childress Racing egy harmadik chartert vegyen.

Reddick egy kirobbanó szezon közepén van, két győzelemmel, kilenc top5-ös helyezéssel, 12 top10-es helyezéssel. Azonban még mindig kialakulhat egy olyan forgatókönyv, hogy Reddick egy évvel korábban felbontja a szerződését a csapattal.

A 26 éves versenyző akkor hozta magát ilyen helyzetbe, amikor bejelentette, hogy a 2024-es szezon kezdetére csatlakozik a 23XI Racinghez. A csapat tulajdonosa, Richard Childress korábban kifejtette gondolatait Reddick bejelentésével kapcsolatban.

Tyler (Reddick) volt az, aki meghozta a döntést. Nem tudom, ki ment oda hozzá, hogy menjen a 23XI Racinghez… Soha nem tartottam vissza akarata ellenére versenyzőket, csak abban reménykedtem, hogy tájékoztat minket a történésekről” – mondta Richard Childress.

Egyértelmű, hogy Reddick felborzolta a kedélyeket a Richard Childress Racingnél, és ez okozhatta a dominók bedőlését.

Kyle Busch bejelentését tehát magyar idő szerint 16:00-tól a NASCAR.com-on lehet követni.