hétfő, március 4, 2024

Megvan, mikor kezdődik az IndyCar 2023-as teszt szezonja

Dátum:

Megosztás:

Az NTT IndyCar Series meghatározta a 2023-ban megrendezésre kerülő három hivatalos teszt időpontját és helyszínét.

- Reklám -

A sorozat megváltoztatja az éves tesztelés stratégiáját. Míg 2022-ig a csapatok négy privát tesztet tarthattak, és egy, az IndyCar által szervezett hivatalos teszten vettek részt, addig a jövő évtől kezdve a sorozat három nyílt tesztet rendez majd.

- Reklám -

Ezekre a gyakorlásokra minden csapatot meghívnak, és ezeknek a csapatoknak két privát napot biztosítanak, amelyet saját belátásuk szerint használhatnak fel.

Kezdésként az IndyCar visszahozza a szezon előtti tavaszi edzéseket, mégpedig egy megerősítésre váró helyszínen, február 2-3. között.

- Reklám -

A következő hivatalos tesztet április 20-21-én, az Indianapolis Motor Speedwayen tartják, ahol az újoncok orientációs programját és az Indy 500-ra való felkészülés lesz a fókuszban.

A hivatalos tesztek zárásaként szeptember 7-én a WeatherTech Raceway Laguna Seca versenypályán, a péntek-vasárnapi szezonzáró csütörtöki napján Montereyben lesz az utolsó teszt.

A két privát tesztnaphoz kapcsolódó további érdekes kiigazítás az IndyCar szabályzatában az, hogy mindkét napot felhasználhatják a szezonon belül.

Az új engedély szerint azonban a szezon előtti privát tesztnapot a naptárban szereplő második futam előtt kell felhasználni.

Ha a 2022-es menetrend az iránymutató, akkor a Texas Motor Speedwayen március 20-án volt az év második futama, és feltételezve, hogy az IndyCarral kötött új szerződéssel visszatér, ez azt sugallja, hogy az első privát nap március közepéig használható.