back to top
hétfő, május 20, 2024

Truex és Hamlin egyelőre tanácstalan az idei szezonnal kapcsolatban

Dátum:

Megosztás:

A Joe Gibbs Racing versenyzői, Denny Hamlin és Martin Truex Jr. nem tagadják, hogy a szervezet le van maradva az idei szezon elején.

- Reklám -

A miértre pedig nem tudnak választ adni.

- Reklám -

Nem azért, mert Hamlin és Truex nem tudja az okot. Sokkal inkább azért, mert ahogy az autóversenyzésben gyakran előfordul, soha nem csak egy dolog az, amivel foglalkozni kell.

Mindenhol le vagyunk maradva” – mondta Hamlin. „Ezt mondjuk hétfőnként – mindenhol. Őszintén szólva nem vagyok benne biztos. Egy kicsit mindenhol. Időbe fog telni, hogy felzárkózzunk.

- Reklám -

Sok különböző új dolgot tanulunk. Volt néhány kudarc a tesztautónkkal; tavaly Texasban volt egy nagy baleset vele, ami visszavetett minket. Talán ez is hatással van rá. De próbáljuk az új technikát jobban vezethetővé és gyorsabbá tenni.

Truex egyetértett Hamlinnel abban, hogy a sikerhez sok mindenre szükség van, különösen akkor, amikor a csapatok minden egyes pályán, ahol versenyeznek, új autót tanulnak.

Azt hiszem, talán az egyik legnagyobb dolog számunkra az volt, hogy lassan vesszük fel a tempót a hétvégék során” – mondta Truex.

Tizenöt perc gyakorlás… semmire nincs időnk. Nem változtathatsz a rugókon és a főbb beállítási elemeken az edzés alatt, így alapvetően amivel megjelensz, azt finomhangolod és már jön is a verseny.

Ha nem vagy jó, akkor nem vagy jó. Azt hiszem, számunkra ez volt a legfontosabb dolog. Most szimulátoros versenyzést folytatunk. A tesztek során végig le voltunk maradva, és úgy érzem, ez határozottan ártott nekünk. Mindannyian keressük a megoldást.

Villanások vannak, stabilitás nincs

Mind a négy Gibbs pilóta vezetett köröket, bár nem sokat. Truex, aki hat futam alatt három top 10-es helyezéssel áll a pontversenyben, a legkevesebbet vezetett, 17-et.

Kyle Busch a 11. helyen áll a tabellán, szintén három top 10-es helyezéssel. Ő 98 kört vezetett eddig.

Hamlin 35 vezetett körrel a 22., Christopher Bell pedig 48 körrel a 23. a pontversenyben. Mindketten rögtön a szezon elején nehéz heteket élt át, ami miatt csapataiknak korán ki kellett ásniuk magukat a gödörből.

Hamlin továbbra is ismételgette, hogy hisz a javulás esélyében.

Úgy gondolom, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint nagyon-nagyon gyorsan felfelé katapultálhatsz a tabellán” – mondta Hamlin.

Rosson kívül – aki az elmúlt három-négy hétben nagyon jó volt – mindenki helyezései ide-oda ugrálnak. Nekünk is lesz néhány stabil hetünk, amikor nem kerülünk bajba.

Nem vagyunk elégedettek a sebességünkkel, az biztos. De az is biztos, hogy a tempónk alapján nem a 22. helyen kéne lennünk. Aggódom-e a rájátszásba jutásért? Nem.