back to top
csütörtök, május 30, 2024

Elliott a döcögős szezonkezdet ellenére is bízik magában

Dátum:

Megosztás:

Érdekes szezonja van Chase Elliottnak. Stabil eredményeket hoz, de idén Fontánán kívül még nem igazán volt reális esélye a győzelemre.

- Reklám -

Bár Chase Elliott a Hendrick Motorsports egyetlen olyan versenyzője, aki még nem nyert Cup Series futamot az idei az idei szezonban, a Richmond Raceway-en megrendezésre kerülő vasárnapi futam előtt ő vezeti az összesített tabellát.

- Reklám -

Ilyen szezonja van Elliottnak, aki az elmúlt négy futam mindegyikén a 11. vagy annál jobb helyen végzett, miközben csapattársai, Kyle Larson, Alex Bowman és William Byron győzelmeit nézte végig.

Elliott azonban nem bosszankodik azon, hogy milyen volt eddig a szezonja.

- Reklám -

Úgy éreztem, hogy időnként stabilak voltunk” – mondta szombaton, miután a 15. helyre kvalifikálta magát.

Vegas kivételével, voltak jelek arra, hogy jó a tempónk, csak sajnos nem sikerült egy kerek teljesítményt összehoznunk. Ma sem sikerült túl jól kvalifikálnunk. Remélhetőleg a verseny jobban fog menni.

Az elmúlt öt szezonban kétszer fordult elő, hogy a későbbi Cup Series győztes a nyolcadik futam előtt nem szerezte meg első győzelmét az adott évben.

Elliott 2020-ban a nyolcadik futamon szerezte meg az első futamgyőzelmét. Joey Logano 2018-ban a 10. futamon nyert. A vasárnapi richmondi futam az idei szezon hetedik versenye.

Bár Elliott még nem nyert, a futamok során végig a top 10 közelében haladt.

Az 52 szakaszpontjával a harmadik helyen áll az idei szezonban, csak Ryan Blaney (58 szakaszpont) és William Byron (55) szerzett nála többet.

Miközben továbbra is arra törekszik, hogy egy teljes versenyt összehozzon, Elliott arra figyel, hogy ne reagálja túl, hogy a csapata nem tette még ezt meg.

Nézd, április 2. van. A lényeg, hogy novemberben ott legyünk majd elől. Hosszú út áll előttünk, és úgy érzem, remek csapatunk van, és november lesz az évnek az a része, amire a legjobban fel akarunk készülni.

Győzni akarunk, annyi bónuszpontot akarunk szerezni, amennyit csak tudunk, ne értsetek félre, de sok verseny van még hátra.

Chase Elliott eredményei az idei szezonban

  • Daytona 500 – 10. hely (0 vezetett kör)
  • Auto Club – 26. (12 vezetett kör)
  • Las Vegas – 9. (0 vezetett kör)
  • Phoenix – 11. (50 vezetett kör)
  • Atlanta – 6. (29 vezetett kör)
  • COTA – 4. (0 vezetett kör)