szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARTruck-futamokkal bővül az ARCA-második Corey Heim naptára

Truck-futamokkal bővül az ARCA-második Corey Heim naptára

- Hirdetés -

Az ARCA Menards Seriesben idén másodikként záró Corey Heim idén már teljesített három futamot a NASCAR Truck Seriesben. Ez a szám jövőre 15-re bővül.

Ty Gibbs és Corey Heim egész szezonban kiemelkedtek az ARCA Menards Series mezőnyéből. A 20 futamból mindössze négy olyan volt, amit nem ők ketten nyertek, ebből végül Heimnak hatszor sikerült elsőként beérnie. A jövő nyáron még mindig csak 20 esztendős versenyző végül 37 pontos lemaradással zárt Gibbs mögött.

- Hirdetés -

Gibbs a családi istálló Joe Gibbs Racing köreiben pallérozódik, míg cikkünk jelenlegi alanyára a Kyle Busch Motorsports csapott le. Heim idén már teljesített három futamot a harmadik számú nemzeti sorozatban, ezeken a legjobb eredménye egy 11. hely volt Martinsville-ben.

Heim Truck-versenynaptára jövőre 15 futamra bővül a KBM 51-es rajtszámú Toyotájában.

- Hirdetés -

“A Toyota Racing Development tagjaként nem csak hogy felnéztem Kyle-ra, mint versenyző, hanem láthattam azt, hogy csinál az istállójából futamgyőzelmekért és bajnoki címért hajtó csapatot.” – lelkendezett a lehetőség kapcsán Heim. “Így rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, hogy bajnoki címhez juttathatom a csapatot. A JBL-t, mint szponzor, háromszor már egyébként is győzelemhez tudtam juttatni az idei ARCA-bajnokságban. Velük, és egy olyan versenymérnökkel kiegészülve, mint Mardy (Mardy Lindley – a szerk.), remélhetőleg idén is futamgyőzelmeket ünnepelhetek majd.”

Heim versenynaptárából egyelőre a daytonai nyitófutam és a szezon utolsó nyolc hétvégéje biztos, a maradék hatot később jelölik ki neki.

“Corey bebizonyította már, hogy képes az élen haladni és a győzelmekért harcolni” – dicsérte versenyzőjét a csapattulajdonos Kyle Busch. “Így tehát nagyon is megérdemli a lehetőséget a KBM-nél 2022-ben. Idén bármiféle gyakorlás nélkül nagyszerűen be tudott ugrani, így pedig, hogy most már rutin is lesz mögötte, hisszük, hogy győzelmekért harcolhat majd.”

- Advertisement -

Friss