back to top
csütörtök, május 30, 2024

Truck-futamokkal bővül az ARCA-második Corey Heim naptára

Dátum:

Megosztás:

Az ARCA Menards Seriesben idén másodikként záró Corey Heim idén már teljesített három futamot a NASCAR Truck Seriesben. Ez a szám jövőre 15-re bővül.

- Reklám -

Ty Gibbs és Corey Heim egész szezonban kiemelkedtek az ARCA Menards Series mezőnyéből. A 20 futamból mindössze négy olyan volt, amit nem ők ketten nyertek, ebből végül Heimnak hatszor sikerült elsőként beérnie. A jövő nyáron még mindig csak 20 esztendős versenyző végül 37 pontos lemaradással zárt Gibbs mögött.

- Reklám -

Gibbs a családi istálló Joe Gibbs Racing köreiben pallérozódik, míg cikkünk jelenlegi alanyára a Kyle Busch Motorsports csapott le. Heim idén már teljesített három futamot a harmadik számú nemzeti sorozatban, ezeken a legjobb eredménye egy 11. hely volt Martinsville-ben.

Heim Truck-versenynaptára jövőre 15 futamra bővül a KBM 51-es rajtszámú Toyotájában.

- Reklám -

„A Toyota Racing Development tagjaként nem csak hogy felnéztem Kyle-ra, mint versenyző, hanem láthattam azt, hogy csinál az istállójából futamgyőzelmekért és bajnoki címért hajtó csapatot.” – lelkendezett a lehetőség kapcsán Heim. „Így rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, hogy bajnoki címhez juttathatom a csapatot. A JBL-t, mint szponzor, háromszor már egyébként is győzelemhez tudtam juttatni az idei ARCA-bajnokságban. Velük, és egy olyan versenymérnökkel kiegészülve, mint Mardy (Mardy Lindley – a szerk.), remélhetőleg idén is futamgyőzelmeket ünnepelhetek majd.”

Heim versenynaptárából egyelőre a daytonai nyitófutam és a szezon utolsó nyolc hétvégéje biztos, a maradék hatot később jelölik ki neki.

„Corey bebizonyította már, hogy képes az élen haladni és a győzelmekért harcolni” – dicsérte versenyzőjét a csapattulajdonos Kyle Busch. „Így tehát nagyon is megérdemli a lehetőséget a KBM-nél 2022-ben. Idén bármiféle gyakorlás nélkül nagyszerűen be tudott ugrani, így pedig, hogy most már rutin is lesz mögötte, hisszük, hogy győzelmekért harcolhat majd.”