vasárnap, április 14, 2024

Tovább fokozódik a Next Gen botrány NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

Újabb NASCAR versenyzők szólaltak fel Alex Bowman bejelentése után, többek között Denny Hamlin, és Kevin Harvick is mérgesen reagált.

- Reklám -

Korábban megírtuk, hogy Alex Bowman agyrázkódás miatt kihagyja a NASCAR Cup Series talladegai versenyét, és valószínűleg el kell búcsúznia bajnoki álmaiért is. A 48-as autóban majd Noah Gragson fog ülni ‘Degában.

- Reklám -

Kevin Harvick már korábban is felszólalt a Next Gen autók ellen, és most sem maradt csöndben.

Teljesen elfogadhatatlan, hogy a felelősök hagyták, hogy a dolgok idáig fajuljanak. Mintha tegnap lett volna amikor Denny Hamlin az új autó bemutatóján figyelmeztetett minket, hogy az egész autó szerkezete túl merev. Az adatok nem ezt mutatták, úgyhogy nem változtatott a NASCAR. IDEJE MEGHALLGATNI A VERSENYZŐKET, AKIK MEGSÉRÜLTEK EMIATT!” – írta twitteren Harvick.

- Reklám -

Denny Hamlin egyetértett kollégájával, és ő is úgy érzi, hogy a széria nem veszi elég komolyan a helyzetet.

Eléggé kiábrándító, hogy a NASCAR nem hajlandó elismerni a felelősségét abban, hogy a versenyzők megsérülnek” – mondta Hamlin.

Helytelen, hogy ezeket a versenyzőket továbbra is kihasználja a rendszer.

Greg Ives –  Alex Bowman csapatfőnöke – nagyon el volt keseredve a történtek után, és csak így kommentálta az esetet: „Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe hoztalak. Az én autóm, az én sofőröm, az én felelősségem.

A NASCAR 7. generációs Next Gen autója idén mutatkozott be, és bár a versenyek minőségében nagy előrelépést hozott, biztonsági szempontból óriási visszalépést jelentett.

Versenyzők sérültek meg olyan balesetekben, amelyeknél sokkal nagyobbakat megúsztak évekkel ezelőtt.

Ennek az oka nagyon egyszerű: Az NASCAR Next Gen új, kompozit karosszériája úgy van megépítve, hogy nagyon merev legyen, és ezért bizonyos ütközéseket jobban bírjon.

Mivel azonban nem törnek darabokra az elemek, ezért nem a gépek, hanem a versenyzők nyelik el azokat az erőket, amelyeket eddig az autó nyelt el.

A NASCAR eddig nem tett lépéseket az ügy érdekében, és hivatalos felelősség vállalásra sem voltak hajlandóak.