csütörtök, április 18, 2024

Bowman agyrázkódást szenvedett, kihagyja Talladegát

Dátum:

Megosztás:

Alex Bowman még a Texas Motor Speedwayen szenvedett balesetet, melynek következményei csak most derültek ki.

- Reklám -

Bowman a múlt hétvégén a Texas Motor Speedwayen szenvedett balesetet, amikor autója megpördült a 4-es kanyarban, és háttal a falnak csapódott.

- Reklám -

Ahogy Bowman elhajtott a baleset helyszínéről, rádión közölte a 48-as rajtszámú Hendrick Motorsports csapatával, hogy ez volt „a legkeményebb” baleset, amit valaha is átélt. Végül a 48-as autó sofőrje végig tudott menni a versenyen, és a 29. helyen végzett.

A Hendrick Motorsports közleményében megjegyezte, a döntést azt követően hozták meg, hogy Bowmant csütörtökön Charlotte-ban orvosok vizsgálták ki.

- Reklám -

Miután orvosi vizsgálaton vettem részt az agyrázkódásra hasonlító tünetek miatt, nem fogom vezetni a 48-as számú Ally Chevrolet-t Talladega-ban” – írta Bowman a Twitteren.

Csalódott vagyok, de tudom, hogy az egészségem az első számú prioritás. Elkötelezett vagyok, hogy minden orvosi útmutatást követek, és minél hamarabb visszatérhessek a versenyzéshez.

Bowmant a JR Motorsports jelenlegi versenyzője, Noah Gragson fogja helyettesíteni a Hendrick Motorsports 48-as autójában, Talladegában.

Érdemes megjegyezni, hogy a 29 éves versenyző hasonló körülmények között mutatkozhatott be jelenlegi csapatánál, amikor 2016-ban az agyrázkódással küzdő Dale Earnhardt Jr.-t kellett pótolnia a 88-as autóban.

Bowman a második NASCAR Cup Series versenyző, akinek ebben a szezonban a Next Gen autóval történt balesetet követően agyrázkódásra hasonlító tünetek miatt kell kihagynia versenyt.

Kurt Busch a Pocono Raceway-en ütközött a falnak – kísértetiesen hasonlóan a Hendrickes versenyzőhöz – az autójával, és július óta nem indult versenyen.

Kurt Busch (felül) és Alex Bowman (alul) balesete

Bowman a NASCAR Cup Series rájátszás utolsó helyén áll, és 26 ponttal van lemaradva a bejutó helytől.

Bár a NASCAR engedélyezte neki, hogy bennmaradjon a rájátszásban – a szabályok szerint a rájátszásban lévő versenyzőknek minden versenyen el kell indulniuk, ez alól kapott felmentést most Bowman – valószínűleg akkora hátránnyal érkezik majd meg a Charlotte-i fordulózáróra – ha egyáltalán el tud majd indulni -, hogy nyernie kell majd a továbbjutáshoz.