szerda, április 17, 2024

A semmiből szerzett pole-t az Acura a Petit Le Mans-on

Dátum:

Megosztás:

Tom Blomqvist és a Meyer Shank Racing Acura ARX-05-öse szerezte meg az IMSA DPi korszakának utolsó pole pozícióját a Petit Le Mans-on.

- Reklám -

A Meyer Shank Racing 60-as autója Cadillac Racing 02-es autóját, melyet a WRT bajnoki éllovas 10-es Acurája követett.

- Reklám -

Tom Blomqvist pole-ja azt jelenti, hogy ezzel csökkentett a Wayne Taylor Racing pontelőnye az IMSA WeatherTech SportsCar Championship utolsó fordulója előtt.

A harmadik helyezett Ricky Taylor majdnem összetörte az autóját, amikor az 5-ös kanyarban elvesztette uralmát a 10-es számú Acura felett, és a kavicságyon keresztül szánkázott.

- Reklám -

Taylorék mögül indulhat majd a Cadillac armada, sorrendben a JDC-Miller Motorsports, Cadillac Racing 01-es gépe, az Ally Racing 48-as masinája, és végül a Wheelen Engineering 31-es autója.

Steven Thomas szerezte meg a pole-t az LMP2-es kategóriában, a PR1/Mathiasen Motorsports 11-es rajtszámú Oreca o7 Gibsonjával. Mindössze 0,082 másodperccel előzte meg a High Class Racing versenyzőjét, Dennis Andersent, míg a top 3-at Ben Keating zárta az 52-es számú Orecával.

Az LMP3-ban Kay van Berlo legyőzte Malthe Jakobsent az osztály pole pozíciójáért folytatott csatában, miután a két pilóta oda-vissza cserélgette a legjobb időt az egész időmérőn.

Jack Hawksworth GTD Pro pole-ra váltotta a Lexus egész hétvégés dominanciáját, így a Vasser Sullivan Racing 14-es számő autója indulhat majd az élről a szombati Petit Le Mans-on.

Hawksworth 1:18,835-ös legjobb körével 0,208 másodperccel előzte meg Alex Riberas 23-as rajtszámú The Heart of Racing Aston Martin Vantage GT3-as autóját. A harmadik helyről a BMW M Team RLL 25-ös gépe indulhat majd.

A GTD kategóriában Madison Snow a Paul Miller Racing versenyzője volt a leggyorsabb, megelőzve a CarBahn with Peregrine Racing 39-es rajtszámú Lamborghinijét, és a 39-es testvérautóját, az NTE/SSR 42-es autóját.

A Petit Le Mans magyar idő szerint 18:00-kor kezdődik majd, és az ingyenes IMSA TV-n lehet majd nézni.