szombat, június 3, 2023

Daniil Kvyat visszatér!

Date:

Share:

Daniil Kvyat utoljára Watkins Glenben indult NASCAR versenyen, és most egy szintet visszalép, és az Xfinity Seriesben debütálhat.

- Advertisement -

Daniil Kvyat október 8-án a Charlotte Motor Speedway ROVAL futamán fog debütálni a NASCAR második legmagasabban jegyzett szériájában, az Xfinity Series-ben a Sam Hunt Racinggel, jelentette be a csapat a Twitteren keresztül.

- Advertisement -

Kvyat a Nemaco szponzorálásával a 26-os rajtszámmal fog versenyezni.

Miután versenyzői pályafutása nagy részét a Forma-1-ben töltötte, Kvyat első kitérője a NASCAR-ban az év elején volt a Team Hezeberg csapatnál, ahol szintén a 26-os rajtszámmal versenyzett a Cup Series-ben.

Nyáron, az Indy Roadon és Watkins Glenben is elindult, azonban mindkét futamon technikai problémákkal küzdött és csak 36. lett.

A Sam Hunt Racingnél a 2022-es szezon során több pilóta is versenyzett már a 26-os rajtszámú autóval.

A csapat idei legjobb helyezését John Hunter Nemechek érte el, aki negyedik lett a Darlington Raceway-en.

Annyi biztos tehát, hogy itt egy sokkal versenyképesebb autóban mutathatja majd meg Kvyat, hogy milyen fából faragták.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.