back to top
hétfő, május 20, 2024

Suárez: Változtatnom kell!

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Kupa sorozat egyetlen teljes szezonos, külföldi versenyzője úgy érzi, változtatnia kell a sikeres Daytona-i szerepléshez.

- Reklám -

Daniel Suárez számára Daytona eddig nem hozott túl sok sikert. A Trackhouse Racing versenyzője eddig 5 alkalommal próbálkozott a NASCAR Super Bowl-jának is becézett versenyen, próbálkozásait azonban nem sok siker övezte. 2017-ben és ’18-ban a Joe Gibbs Racing, 2019-ben a Stewart-Haas Racing, 2021-ben pedig a Trackhouse Racing autójával vágott neki a versenynek, azonban mind a négy alkalommal idő előtt véget ért számára a verseny. A 2020-as próbálkozás még rosszabbra sikerült, lévén a Gaunt Brothers Racing autójával a kvalifikáció sem sikerült a mexikói számára.

- Reklám -
2022-ben szeretne végre túllendülni a nehézségeken Suárez, aki elmondta, valamin változtatnia kell, hogy maga mögött tudja hagyni a rossz sorozatot.

„Nyilvánvaló, hogy valamit máshogy kell csinálnunk, mint az elmúlt 5 évben. Bár nyilvánvaló, hogy ez a verseny a legkiszámíthatatlanabb az egész szezonban.” – mondta Suárez.

„Amit megtanultam az elmúlt években az az, hogy ha a mezőny végén meglapulva kullogsz, és próbálsz kimaradni a bajból, az borzasztóan unalmas. Néha nyilván szükség van erre, és néha össze is jöhet ebből egy jó eredmény, de az esetek többségében ez nem így van.”

- Reklám -

„Ha elkezdesz versenyezni, akkor viszont fenn áll annak a veszélye, hogy balesetbe keveredsz, de csak így lehet versenyt nyerni. Úgy érzem, az egyik kulcsfontosságú dolog az, hogy megtanuld olvasni a versenyt. Hogy előre lásd, mikor kerülhetsz bajba, és el tudd kerülni ezeket.”

Összességében elmondható, hogy Suarez tempójával az előző években nem volt gond, így ha a sikerül kimaradnia a bajból, összejöhet számára egy jó eredmény. Suárez az idei évben is a korábbi versenyző, Justin Marks, és a Grammy-díjas énekes, Pitbull által életre hívott Trackhouse Racing-nél próbálkozhat.

A csapat, és így Suárez esélyeit javíthatja, hogy az idei évben kétfősre bővült a csapat. A másik Trackhouse autót a „Dinnyés ember”-nek becézett Ross Chastain vezeti. A két autós felállás pedig nagy mértékben megkönnyítheti a csapat dolgát az új autó, a Next Gen kiismerésében. Suarez szerint a 7. generációs autó tulajdonságai kedvezhetnek neki.

„Véleményem szerint, sokkal jobb versenyt láthatunk majd, mivel sokkal jobban behúz minket a szélárnyék, mint az előző autónál. Ezt azonban majd csütörtök este fogjuk pontosabban látni. Tudom, hogy nincsenek jó eredményeim Daytonábból, de készen állok arra, hogy ezen változtassak.” – mondta Suárez.

A csütörtöki utalás pedig a kvalifikációs versenyre, azaz a Duelre vonatkozik, ami magyar idő szerint péntek hajnal 1:00-kor kerül megrendezésre. A két verseny közül Suárez az elsőben lesz érdekelt. A mexikói az 5. helyről vághat neki a 60 körös, 150 mérföldes sprintnek.