kedd, június 6, 2023

Suárez: Változtatnom kell!

Date:

Share:

A NASCAR Kupa sorozat egyetlen teljes szezonos, külföldi versenyzője úgy érzi, változtatnia kell a sikeres Daytona-i szerepléshez.

- Advertisement -

Daniel Suárez számára Daytona eddig nem hozott túl sok sikert. A Trackhouse Racing versenyzője eddig 5 alkalommal próbálkozott a NASCAR Super Bowl-jának is becézett versenyen, próbálkozásait azonban nem sok siker övezte. 2017-ben és ’18-ban a Joe Gibbs Racing, 2019-ben a Stewart-Haas Racing, 2021-ben pedig a Trackhouse Racing autójával vágott neki a versenynek, azonban mind a négy alkalommal idő előtt véget ért számára a verseny. A 2020-as próbálkozás még rosszabbra sikerült, lévén a Gaunt Brothers Racing autójával a kvalifikáció sem sikerült a mexikói számára.

- Advertisement -
2022-ben szeretne végre túllendülni a nehézségeken Suárez, aki elmondta, valamin változtatnia kell, hogy maga mögött tudja hagyni a rossz sorozatot.

„Nyilvánvaló, hogy valamit máshogy kell csinálnunk, mint az elmúlt 5 évben. Bár nyilvánvaló, hogy ez a verseny a legkiszámíthatatlanabb az egész szezonban.” – mondta Suárez.

„Amit megtanultam az elmúlt években az az, hogy ha a mezőny végén meglapulva kullogsz, és próbálsz kimaradni a bajból, az borzasztóan unalmas. Néha nyilván szükség van erre, és néha össze is jöhet ebből egy jó eredmény, de az esetek többségében ez nem így van.”

„Ha elkezdesz versenyezni, akkor viszont fenn áll annak a veszélye, hogy balesetbe keveredsz, de csak így lehet versenyt nyerni. Úgy érzem, az egyik kulcsfontosságú dolog az, hogy megtanuld olvasni a versenyt. Hogy előre lásd, mikor kerülhetsz bajba, és el tudd kerülni ezeket.”

Összességében elmondható, hogy Suarez tempójával az előző években nem volt gond, így ha a sikerül kimaradnia a bajból, összejöhet számára egy jó eredmény. Suárez az idei évben is a korábbi versenyző, Justin Marks, és a Grammy-díjas énekes, Pitbull által életre hívott Trackhouse Racing-nél próbálkozhat.

A csapat, és így Suárez esélyeit javíthatja, hogy az idei évben kétfősre bővült a csapat. A másik Trackhouse autót a „Dinnyés ember”-nek becézett Ross Chastain vezeti. A két autós felállás pedig nagy mértékben megkönnyítheti a csapat dolgát az új autó, a Next Gen kiismerésében. Suarez szerint a 7. generációs autó tulajdonságai kedvezhetnek neki.

„Véleményem szerint, sokkal jobb versenyt láthatunk majd, mivel sokkal jobban behúz minket a szélárnyék, mint az előző autónál. Ezt azonban majd csütörtök este fogjuk pontosabban látni. Tudom, hogy nincsenek jó eredményeim Daytonábból, de készen állok arra, hogy ezen változtassak.” – mondta Suárez.

A csütörtöki utalás pedig a kvalifikációs versenyre, azaz a Duelre vonatkozik, ami magyar idő szerint péntek hajnal 1:00-kor kerül megrendezésre. A két verseny közül Suárez az elsőben lesz érdekelt. A mexikói az 5. helyről vághat neki a 60 körös, 150 mérföldes sprintnek.