back to top
hétfő, május 20, 2024

Suárez szerint megváltoztatta a NASCAR hierarchiáját a Next Gen autó

Dátum:

Megosztás:

Daniel Suárez rég nem járt olyan közel a győzelemhez, mint még a múlt héten, Fontanában. Szerinte ez az autónak köszönhető.

- Reklám -

Daniel Suárez még vezetni is tudott a fontanai NASCAR Cup-futam utolsó köreiben. Bár végül csak negyedik lett, a mezőny egyetlen teljes szezonos külföldi versenyzője szerint ez is egy jó eredmény. Suárez úgy véli, jó eredménye a Next Gen autó áldásos hatásának köszönhető.

- Reklám -

Suárez szerint egyenlőséget hozott a NASCAR Cup Series-be az új autó. „Abszolút, és ez máris látszik az eredményeken” – szögezi le a mexikói. „Néhány év múlva biztosan hálásak leszünk, amikor visszatekintünk erre a váltásra, amit most Next Gen-nek hívnak. Ezzel új emberek kaphatnak esélyt a futamgyőzelemre.

Suárez úgy véli, nem csak a konkrét versenyeredményeken mutatkozik meg a Next Gen autók sikere, hanem csapatok konkrét jelenlétén. „Azt gondolom, ha nem lenne a Next Gen autó, a Trackhouse Racing itt se lenne. A 23XI Racing szintén. És biztos vagyok abban is, hogy több új ember gondolkozik egy esetleges csapatindításon az autóknak köszönhetően. Szóval mindenképp sokkal egyenlőbbnek gondolom a küzdelmet az új korszakban. És mindez a Next Gen autóknak köszönhető.

- Reklám -

Daniel Suárez egy tizennyolcadik és egy negyedik pozícióval kezdte a 2022-es NASCAR Cup-szezont a Trackhouse Racing színeiben. Ezzel jelenleg a tabella tizenötödik helyén található.