back to top
szombat, május 25, 2024

Stenhouse volt a leggyorsabb a Kupások edzésén

Dátum:

Megosztás:

Ricky Stenhouse Jr. zárta az első helyen a NASCAR Kupa sorozat atlantai szabadedzését. Az 50 perces gyakorlás komolyabb problémák nélkül zajlott le.

- Reklám -

A nap utolsó szabaedzésén a Kupások vehették birtokba a frissen átalakított atlantai ovált. A versenyzőknek 50 percük volt a régi-új pálya begyakorlására. Nem meglepő módon az igazán jó körök az edzés végén születtek.

- Reklám -

Stenhouse összesen 41 kört tett meg az edzés során, melyből az utolsó, 29.708 másodperc alatt teljesített köre volt a leggyorsabb. A JTG Daugherty Racing versenyzőjét két Joe Gibbses, Kyle Busch és Christopher Bell követte. A Fordosok sorát a Wood Brotherses Burton nyitotta, akit Joey Logano, valamint a superspeedway-menő McDowell követett.

A leggyorsabb köröknél talán beszédesebb adatot adnak a 10 körös átlagok, melyben Denny Hamlin volt a legjobb. Az edzést 8. helyen záró Toyotás 183.032 mph-s átlagot ért el, amivel Chase Elliott valamint Joey Logano előtt nyerte ezt az összesítést.

- Reklám -

Az edzés mindenféle incidenstől mentesen zajlott, azonban ahogy arra számítani lehetett, a Daytonára, valamint Talladegára jellemző pack versenyzés itt is megjelent, ez pedig az 500 mérföldes táv során jelentősen megnöveli a tömegbalesetek kockázatát.

„Elképesztően intenzív edzésen vagyunk túl. Óriási káosz volt a pályán, vasárnap pedig 50 perc helyett 500 mérföld vár ránk ebből.” – mondta a gyakorlást követően Christpher Bell.

A versenyre magyar idő szerint 20:00-kor kerül sor. Előtte azonban még a mai nap során a Truckosok, valamint a Xfinitysek avatják fel versenykörülmények közt az atlantai pálya superspeedway konfigurációját.

AZ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK