hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARRyan Newman Richmondban visszatér

Ryan Newman Richmondban visszatér

- Hirdetés -

Igaz nem a NASCAR három nemzeti szériájának mezőnybe, hanem a Whelen Modified Tour richmondi fordulóján indul Ryan Newman.

A NASCAR Cup Series korábbi versenyzője pénteken a Richmond Raceway-en megrendezésre kerülő NASCAR Whelen Modified Tour versenyen indul először idén aszfalt versenyen.

- Hirdetés -

Newman, aki tavaly még az RFK Racing 6-os számú Fordját vezette, idén már kényszer nyugdíjasként éli az életét.

A 44 éves versenyző a Sadler-Stanley Racing 39-es számú autóját fogja vezetni, amely a korábbi NASCAR versenyző és szakértő Hermie Sadler, valamint Bill Stanley virginiai állami szenátor csapata.

- Hirdetés -

Ryan Newman 2021-ben háromszor indult el Modified Tour versenyen, Martinsville-ben, New Hampshire-ben és Richmondban.

Miután Martinsville-ben és New Hampshire-ben motorproblémákkal küszködött, tavaly szeptemberben Richmondban hat kört vezetett és negyedik lett.

Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, hogy egy olyan pályán versenyezhessek, amit nagyon szeretek” – mondta Newman a sajtóközleményben. “Hermie és Bill egy jó csapatot és nagyszerű felszerelést állítottak össze.

A virginiai születésű Sadler dicsérte versenyzője képességeit a szezonbeli debütálása előtt. A NASCAR nemzeti szériáiban több mint 20 évet lehúzó sofőr 18-szor nyert a Cup Series-ben versenyt, emellett pedig hét Xfinity Series-győzelemmel, egy Truck-győzelemmel és négy Modified Tour győzelemmel rendelkezik.

Egy olyan versenyzővel, mint Ryan Newman, sokat teszünk a fiatal versenycsapatunkért” – mondta Sadler.

Ryan rekordja önmagáért beszél. Ő generációjának egyik legjobb versenyzője. Az, hogy ő vezeti az autónkat, nagy hitelt ad a csapatunknak, a tapasztalata és a visszajelzései pedig óriási segítséget jelentenek majd a jövőre nézve.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss