back to top
csütörtök, június 20, 2024

Briscoe szerint egész évben változatos lesz az élmezőnybeli harc

Dátum:

Megosztás:

Briscoe, aki az előző szezonban még nyeretlen volt és a 23. helyen végzett a sorozatban, idén hamar megszerezte élete első győzelmét.

- Reklám -

Briscoe-nak nagyon bejött a Next Gen autó érkezése, hiszen Phoenix-i győzelme mellett idén két top 5-ös és két top 10-es helyezése van, és a sorozat tabelláján a kilencedik helyen áll.

- Reklám -

Stewart-Haas Racing 14-es autóját vezető sofőr úgy véli, hogy a Cup Series-ben kevesebb tapasztalattal rendelkezők vannak a legnagyobb előnyben idén.

Nem érzem úgy, hogy bármit is másképp csinálnék, mint eddig” – mondta Chase Briscoe az új autóval kapcsolatos vezetési stílusáról. „Az elmúlt néhány hétben a Next Gen eléggé hasonló volt a régi Cup autóhoz.

- Reklám -

Úgy érzem, hogy csapatként jobbak lettünk. Gyorsabban repül a paripa is. Nyilvánvalóan az előző év küzdelmes volt, de nem érzek óriási változást.

Nem tudom, hogy más srácoknak csak több szokást kell-e megtörniük, míg nekem nem igazán volt sok dolog, amin változtatnom kellett volna.

Briscoe szerint a Next Gen autó „hibridnek” tűnik az Xfinity Series és a Gen-6 Cup autó között, amit eddig vezetett.

A legfontosabb, hogy úgy véli, az SHR folyamatos fejlődése hozzájárulhat az ő erős rajtjához, valamint csapattársai, Aric Almirola és Kevin Harvick idei javuló teljesítményéhez.

Szerintem az autóink nagyon jók voltak. Rengeteg sebességünk volt, és ezt ki is tudtuk használni” – mondta.

Tavaly sokszor nem volt meg az a sebességünk, amire szükségünk lett volna, és azokon a versenyeken, ahol pedig az élen voltunk, ott nem tudtuk kihasználni a lehetőséget, nem voltunk eléggé konzisztensek.

Chase Briscoe (14-es autó) csak 30. lett a COTA-n, de Richmondban visszatérne a top 5-be
Chase Briscoe (14-es autó) csak 30. lett a COTA-n, de Richmondban visszatérne a top 5-be Fotó: Logan Riely/Getty Images/NASCAR Media

Richmondban ismét esélye lesz Briscoe-nak a győzelemre

Bár Richmond technikailag az első short ovál futam a 2022-es szezonban, sok versenyző úgy gondolja, hogy a phoenixi 1 mérföldes ovál – Briscoe győzelmének helyszíne – nagyon is rövidpályás verseny.

Richmondban nem igazán tudom, mire számíthatok. Úgy gondolom, hogy ez az autó valószínűleg egy kicsit több tapadást ad majd, mint a régi az olyan helyeken, mint Richmond, de őszintén szólva nem tudom mi fog történni, amikor odaérünk” – magyarázta a Stewart-Haas Racing versenyzője.

Az egyik fő tényező, amire Chase Briscoe felhívta a figyelmet, és ami Richmondban is nagy szerepet játszhat majd, az a gumikopás.

Úgy gondolom, hogy még nem igazán láttuk ezt az autót igazi short oválon. Igen, Phoenix is az, de ott közel sincs ekkora gumikopás, mint itt. Mindenképpen érdekes lesz látni, hogy ez az autó hogyan hat majd a gumik élettartamára.

Briscoe úgy véli, hogy a gumik kiesése az idei szezonban hozzájárult a pályán zajló szórakoztató versenyekhez és a kiszámíthatatlan eredményekhez.

Ezzel az autóval bárhová megyünk, mindenhol sok változás van az élmezőnyben. Vannak olyan srácok, akik rendkívül jók a rövidtávon, vannak olyanok, akik a hosszútávon, és emiatt folyamatosan változnak a pozíciók.