back to top
vasárnap, június 23, 2024

Ross Chastain: „Ott vagyok, ahol lenni akarok”

Dátum:

Megosztás:

Ross Chastain az utóbbi időben több dinnyét zúzott szét, mint amennyit termesztett, és ez a nyolcadik generációs görögdinnye-termelőnek teljesen megfelel.

- Reklám -

Chastain NASCAR karrierjének voltak hullámvölgyei, de mindezek ellenére sem veszítette el a családja görögdinnyeüzletéhez fűződő kapcsolatát. Mostanra kétszeres győztesként végre megvalósíthatja álmát, hogy a széria élvonalába kerüljön.

- Reklám -

Az édes gyümölcs persze még mindig szerepet játszik az életében, hiszen ünneplésének védjegyévé vált, hogy Chastain a győzelmet követően autója tetejére áll, és a pályán szétzúz egyet, amit a Talladega Superspeedway-en COTA után ismét megtehetett.

Az egész egyáltalán nem tűnik valóságosnak. Folyton arra számítok, hogy felébredek ebből az álomból, és rájövök, hogy ez az egész nem az, aminek hittem, hogy élek.” – mondta Chastain.

- Reklám -

De vannak körülöttem nagyszerű emberek, a Trackhouse, a versenyzői és üzleti partnerek, a családom, az barátok Charlotte-ban és Moorseville környékén, akik folyamatosan emlékeztetnek és megmutatják nekem, hogy ez tényleg a valóság. Ott vagyok, ahol lenni akarok.

A legjobb még hátravan?

Bár a 29 éves Chastain eddig 125 alkalommal indult a NASCAR Cup Series-ben, csak tavaly óta versenyez egész szezonban egy versenyképes szervezetnél, amióta csatlakozott a Chip Ganassi Racinghez.

A holtszezonban a Chip Ganassi felvásárlását követően Chastain csatlakozott a Trackhouse Racinghez, és az újonnan alakult csapatnak, amelynek Justin Marks és Pitbull a tulajdonosa, megszerezte első két győzelmét.

Ross Chastain számára még észbontóbb az a tény, hogy első két Cup Series győzelmét egy épített és egy superspeedway pályán szerezte, amiknek semmi köze azokhoz a short oválokhoz, amelyeken Floridában felnőtt.

Rövid pályás versenyzésben nőttem fel, ezért azt feltételeztem és gondoltam, hogy ott vagyok a legjobb. Nehéz volt jobbra kanyarodni, nehéz volt draftolni.” – mondta. „Azt hittem, hogy soha nem fogom tudni utolérni azokat a srácokat, akik sokkal régebb óta csinálják ezt a sportot, mint én.

Sok idő és munka, valamint a körülöttem lévő igazán jó emberek segítségével sikerült behoznunk a lemaradást. Még mindig hosszú út áll előttem.

Köszönet a családnak

Chastain számára az is különleges volt, hogy édesapja, Ralph is tiszteletét tette a talladegai futamon, és szemtanúja volt a vasárnapi győzelemnek, miután a Circuit of the Americas-on aratott diadalról lemaradt.

Ő az oka annak, hogy itt vagyok. Ő az oka annak, hogy beleszerettem az autóversenyzésbe, és hogy miért tudtam magam távol tartani a, nem akarom azt mondani, hogy bajtól, de mintha ez adott volna egy utat ahhoz, hogy sikeres legyek.” – mondta Ross. „Egyszerűen beleszerettem.

Ő nem erőltetett engem a kezdetekben. Úgy értem, igen, de nem olyan volt, mint a többi gyerek, akikkel versenyeztünk. Azt hiszem, ahogyan ő csinálta, az volt a tökéletes módja. Jól éreztük magunkat a helyi versenyeken. Eljutottunk erre a szintre, csináltunk néhány versenyt, és egyre többet csináltunk. Eljutottunk erre a szintre, túl vagyunk pár futamon, és egyre több jön még.