szombat, december 2, 2023

GIGA nézettséget hozott a széria talladegai roncsderbije

Dátum:

Megosztás:

Úgy tűnik, hogy az amerikai nézőknek az kell, hogy törjenek és zúzzanak a versenyzők, amit meg is kaptak a NASCAR talldegai hétvégéjén.

- Advertisement -

A NASCAR Cup Series vasárnapi futama Talladega-ban 2,61-es Nielsen nézettséget és 4,682 millió háztartási nézőt ért el a FOX-on a ShowBuzzDaily.com adatai szerint.

- Advertisement -

Ez közel 700 000-rel több volt, mint az előző heti bristoli salakos futam (amely késő éjszakába nyúlt), bár a tavalyi tavaszi talladegai futamhoz képest (2,81/4,701 millió) egy tizeddel kevesebb lett az átlag.

A múlt hétvégén szintén a FOX-on közvetített szombati talladegai Xfinity Series futam is jól szerepelt, átlagosan 1,29/2,061 milliós nézettséggel, ami meghaladta a tavalyi 1,04/1,596 milliós átlagot ugyanezen a csatornán.

- Advertisement -

A Forma-1 – az amerikai nézők számára – ismét normálisabb időpontban volt megtartva, és a jövő hónapban Miamiban megrendezésre kerülő bemutatkozó futam előtt újra lendületet vett.

Az Imolában rendezett Emilia Romagna Nagydíj átlagosan 0,66/1,003 millió nézőt hozott az ESPN-en.

Bár a közel-keleti nyitófutamokhoz képest kissé elmaradt, az ESPN szerint ez még mindig a hatodik legnézettebb Forma-1-es futam volt a kábeles csatornákon.

Ez az első négy futam szezonátlagát 1,1 millió nézőre emeli, ami a 2021-es első négy nagydíjon elért 909 ezerről hatalmas növekedést jelent a csatorna számára.

Az ARCA Menards Series talladegai futama szombaton átlagosan 0,35/532 ezer nézőt hozott az FS1-en, szemben a tavalyi 0,29/471 ezerrel ugyanezen a csatornán.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.