vasárnap, április 14, 2024

Riválisa Van Gisbergenen is túltett Chicagóban, de ez a kutyát sem érdekelte

Dátum:

Megosztás:

Ugyan főleg az került reflektorfénybe, hogy a verseny megnyerő Shane van Gisbergen a 18. helyről jött fel az élre, volt egy még nagyobb felzárkózás, amit kevésbé kaptak fel a hírekben.

Beárazta a NASCAR-mezőnyt, vagy a körülmények a kezére játszottak Shane van Gisbergennek?

- Reklám -

- Reklám -

Kétségtelenül több hőse volt a NASCAR első utcai versenyének, a vendégszereplőként nyerni tudó van Gisbergen mellett azonban érdemes kiemelni a „normál” NASCAR legjobbját is.

Justin Haley – ugyan nem tudta megszerezni a Rájátszáshoz szükséges győzelmet – így is kiemelkedőt alkotott az utcai helyszínen. A verseny végén nem tudta felvenni a versenyt a lehengerlő tempót autózó új-zélandi versenyzővel, de ezzel szemben a verseny elejéhez képest így is nagyot alkotott.

- Reklám -

Haley gondjai a szabadedzésen kezdődtek, amikor belekeveredett egy balesetbe, aminek köszönhetően az időmérőn csak az utolsó lett.

„Megjavítottunk mindent, például én matricáztam vissza az autó felét. Elég menő volt.” engedett betekintést a szoros menetrendbe a Kaulig Racing versenyzője.

Innentől egy merész stratégiai húzás segítette Haley-t, hiszen csapata – azzal számolva, hogy rövidebb lesz a verseny – hamarabb hozták ki a boxba, és így az élre került. Chase Eliott ugyan nem tudott elmenni mellette, van Gisbergen ellen azonban nem volt ellenszere.

„Nem találtam még magam ilyen helyzetben korábban. Le kellett küzdenem egy-két gondolatot, és igyekeztem koncentrálni, hogy eljussak a célig. De úgy érzem, a tapasztalatlanság és a jobb gumik döntöttek.”

Haley így nem jutott be egyelőre a Rájátszásba, és 21. helyen áll, 45 pontra a továbbjutástól.