szerda, december 6, 2023

Richmondban sem kegyelmez a NASCAR, 6 csapat kapott büntetést

Dátum:

Megosztás:

Folytatódik a NASCAR szigorú verseny előtti ellenőrzési sorozata melynek köszönhetően 6 Cup Series autó kapott ilyen-olyan büntetést.

- Advertisement -

Szinte minden héten arról kell írnunk, hogy több csapat is megbukik a verseny előtti ellenőrzéseket. Míg múlt héten 5 autó nem tudta teljesíteni az átvizsgálásokat kétszer (egyszer még meg lehet bukni – a szerk.) ezen a héten 6 alakulat járt pórul.

- Advertisement -

A legrosszabbul Justin Haley járt, így ő a 37 autóból álló mezőny végéről indul a vasárnapi Richmond Raceway-en megrendezésre kerülő Cup futamon, mivel autója pénteken háromszor is megbukott az ellenőrzésen.

A kvalifikáción nem vehet részt, és a futam rajtja után egy áthajtásos büntetést kell letöltenie. Haley csapatának egy csapattagját is eltiltották a versenyre – írja az NBC Sports.

- Advertisement -

Ezen felül Chris Buescher, Austin Dillon, Ricky Stenhouse Jr., Bubba Wallace és AJ Allmendinger autója is kétszer bukott meg a NASCAR vizsgálatán. Mindegyik csapatból felfüggesztettek egy csapattagot, és elvesztették a pit hely választási jogukat.

A Cup kvalifikáció ma, azaz magyar idő szerint szombaton 17:15-től 18:30-ig tart majd. A Cup futam vasárnap 21:30-kor lesz.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.