szerda, április 17, 2024

Reddick idén harmadszor a pole-ban, Hamlin csak 31. Las Vegasban

Dátum:

Megosztás:

Tyler Reddick vezeti majd a NASCAR Cup Series mezőnyét a zöld zászlóhoz vasárnap a Las Vegas Motor Speedwayen.

- Reklám -

A 23XI Racinghez 2023-ban csatlakozó Reddick az utolsó körben 184,603 mph (29,252 mp) köridővel állt az élre.

- Reklám -

A Richard Childress Racing versenyzője pályafutása négy pole pozíciójából három a NASCAR Cup Series-ben ebben a szezonban született. Ez lesz az első alkalom, hogy a pole-ból indul Las Vegasban.

Nem nagyon vettem el” – mondta Reddick, miután a 4-es kanyarban alulkormányzott lett az autója. „Nem gondolkoztam: vagy nagyon jó kör lesz, vagy a falba állok, és szerencsére előbbi történt.

- Reklám -

Austin Cindric csatlakozik Reddickhez az első sorban. A rájátszásban lévő versenyzők következtek ezután: William Byron 3., Ryan Blaney 4., Joey Logano 5. lett.

Daniel Suarez a hatodik helyről indulhat majd a Las Vegas Motor Speedwayen rendezett vasárnapi, playoff-kör nyitó versenyén, mellőle pedig Christopher Bell jöhet majd.

Harrison Burton a nyolcadik, Bubba Wallace a kilencedik, Austin Dillon pedig a tizedik helyre kvalifikálta magát. Burton kvalifikációs eredménye megdöntötte pályafutása legjobbját újonc szezonjában.

A rájátszás másik négy versenyzője a top 10-en kívülről indul. Ross Chastain a 11., Chase Briscoe a 16., Chase Elliott pedig a 20. helyről indulhat majd.

A legrosszabbul viszont az a Denny Hamlin járt, aki tavaly megnyerte a las vegasi versenyt. A Joe Gibbs Racing versenyzője mindössze a 31. helyre kvalifikálta magát, így a holnap versenyen óriási felzárkózást kell majd bemutatnia, ha nem akar ponthátrányba kerülni.