back to top
kedd, május 28, 2024

Räikkönenéket az oválokon is szívesen látnák

Dátum:

Megosztás:

A hétvégén sok sztár vesz majd részt a NASCAR austini futamán. A sorozat versenyzői közül pedig többen is szeretnék, ha nem csak egy versenyen érkeznének a vendégek.

- Reklám -

Kimi Räikkönen, Jenson Button, Conor Daly és Jordan Taylor. Ők azok, akik visszahozták a „road course ringer” kifejezést a NASCAR-ba azzal, hogy részt vesznek az idei első „nem ovál” Cup Series versenyen.

- Reklám -

A Daytona 500 tavalyi győztese kiemelte, nagyon szívesen látna több versenyen is azt, hogy ilyen világszintű pilóták kipróbálják magukat a NASCAR-versenyzők között.

„Örülnék neki, ha ilyen szintű versenyzők – akik nem csak beugranak a road-okra, hanem bajnokok és a legjobbak abban, amit csinálnak – csatlakoznának hozzánk. És nemcsak az épített pályákon, hanem az oválokon is.” fejtette ki gondolatmenetét Cindric.

- Reklám -

„Nagyon más a kettő, de nagyon sokféle kihívást jelent az ilyesmi. Már várom, hogy egyikük kívül kerüljön a komfortzónáján és kipróbálja magát így is. Tudom, hogy nekem is mekkora sokkot jelentett, amikor váltottam, szóval remélem, ez a verseny csak a kezdet.”

És hogy milyen a NASCAR kívülről? Cindric nem rejtette véka alá a véleményét erről sem.

„Valószínűleg őrült dolog ahhoz képest, amihez eddig hozzászoktak. De jó móka, és jó lenne látni, ahogy valaki először próbál ki ilyesmit.”

Arról valószínűleg Cindric lemaradt, hogy Räikkönen például már kipróbálta magát a NASCAR-ban, méghozzá a 2010-es évek elején indult egy-egy Truck és Xfinity (akkor Nationwide) futamon.