back to top
péntek, június 21, 2024

Newgarden: Malukas jó ideje a legjobb újonc

Dátum:

Megosztás:

Komoly dicséretet kapott a David Malukas, aki első dobogóját szerezte meg Gatewayen, és ezzel a veteránok figyelmét is felkeltette.

- Reklám -

A litván felmenőkkel is rendelkező versenyző a késői újrakezdés után eredt a versenyt vezető Newgarden nyomába, aki elmondása szerint nem feltétlenül tudta volna visszatartani őt, ha kicsit hosszabb a verseny.

- Reklám -

„Le a kalappal Malukas előtt.  – kezdte az amerikai. – Ő az egyik legtisztábban versenyző újonc, akit valaha láttam. Talán túlságosan is előzékeny. Márpedig, ha így van, ebben a sorozatban átmennek rajtad.

Manapság így vezetnek az emberek. Ki kell tartanod a vállad, most már küzdened kell. Ha nem, akkor ők fognak ellened küzdeni, és vagy megelőznek, vagy a falban kötsz ki.

- Reklám -

Ő viszont a legjobban tiszteletteljesebb egy újonchoz képest, ilyet már régen láttam. De lassan ő is elkezdi azon gondolkozni, mennyire nyomakodhat a többiekhez képest. Talán ezt ma meg is tette volna, de megküzdöttem volna vele.”

Newgarden sorozatban harmadik győzelmét aratta Gatewayen, ezzel 3 pontra közelítette meg a bajnokságban vezető csapattársát, Will Powert.

„Úgy fogunk versenyezni, ahogy eddig is. Ennyire egyszerű. Egész évben nyomjuk, és keményen küzdünk. Nem ez lesz az első rodeónk együtt. Sok versenyen tartottuk egymással a lépést, még a stratégiával is. Majd megküzdünk érte, ahogy mindig.

Persze nem akarunk olyan dolgot tenni, ami az egész csapatnak rossz, mert ez nem csak minket érint. Végül is, még három autónk győzhet, és nem számít jobban semmi, minthogy egy Penske autó kerüljön a Victory Lane-re.

Bármennyire is szeretném, hogy én legyek az – higgyétek el, ezért dolgozom – azt is figyelembe kell venni, hogy mindenkiről és a befektetett munkáról szól. Biztosítanunk kell, hogy egy autó megnyeri a bajnokságot.” – emelte ki.