vasárnap, június 4, 2023

Kimi Räikkönen a falban, kiesett a NASCAR Cup Series debütálásán

Date:

Share:

Kimi Räikkönen csúnyán a falba csapódott Watkins Glenben, a NASCAR Cup Series debütálásán, miután több autó balesetbe keveredett.

- Advertisement -

Räikkönen fantasztikusan versenyzett, a futam nagy részében a top10-ben autózott, és a stratégiája is nagyszerű volt.

- Advertisement -

Azonban jött Ross Chastain – Räikkönen csapattársa – és a 3. szakasz újraindításánál kilökte Austin Dillont, amiből egy több autós incidens alakult ki, melynek a levét végül Kimi Räikkönen itta meg.

A lelassuló autókat balról próbálta kikerülni, azonban Loris Hezemansnak el kellett rántania a kormányt, a finn versenyző 91-es autója pedig csúnyán a levegőbe emelkedett, és belecsapódott a buszmegállót követő gumifalba.

Az autó elég súlyosan megsérült, így Räikkönennek fel kellett adnia a versenyt.

Nem tudom, hogy mi történt. Úgy éreztem, hogy a jó íven vagyok, de aztán mindenki elindult balra, így nem volt időm reagálni” – nyilatkozta az NBC Sportsnak Räikkönen.

Az első ütés volt a keményebb, ott a kereket találta el valaki, és picit fáj a csuklóm, de ez van.

Annak ellenére, hogy idő előtt vége lett ennek a bemutatkozásnak, Räikkönen szívesen úgy nyilatkozott, szívesen visszatérne.

Jól szórakoztam. Egyre magabiztosabb lettem az autóban, voltak jó csatáim, és az autóban nagy potenciál volt, nagyon gyors volt” – mondta Kimi.

Meglátjuk, hogy visszatérek-e, egyelőre nem tudom. De nem vagyok ellene a dolognak.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.