hétfő, március 4, 2024

Räikkönen: Semmi vesztenivalóm nincs, csak magamért csinálom

Dátum:

Megosztás:

Kimi Räikkönen azt mondja, hogy „egyáltalán nem tervez” további NASCAR-futamokat, a hétvégi Watkins Glenben-i Cup futamon kívül.

- Reklám -

Räikkönen korábban már indult a NASCAR Camping World Truck és Xfinity Series versenyein, de vasárnap délután lesz az első alkalom, hogy a királykategóriában is kipróbálja magát.

- Reklám -

Nyilvánvalóan jól akarom érezni magam, de emellett megpróbálok minél jobban teljesíteni” – mondta Räikkönen szombat reggel.

A 2007-es Forma-1-es világbajnok – aki a 2021-es szezon után visszavonult – az első pilótája a PROJECT91-nek, az elit nemzetközi pilótáknak szánt Trackhouse Racing kiegészítő autójának.

- Reklám -

A felkészülés létfontosságú volt, és nem volt híján a részleteknek. A csapat társtulajdonosa, Justin Marks és a Trackhouse Racing egy felkészülési forgatókönyvet adott Räikkönennek, amely kitért az edzésektől kezdve a versenyre való felkészülésen át a 90 körös verseny menetéig, sőt, még a NASCAR versenyeljárásokig is.

Räikkönen részt vett egy szimulátoros gyakorláson, és tesztelt a Virginia International Raceway-en is.

Azt hiszem, a lehető legjobban felkészültünk arra a korlátozott mennyiségű idő alatt, amire csak lehetett” – mondta Raikkönen.

Räikkönen rövid idő alatt felismerte az F1 és a NASCAR világa közötti különbségeket. A finn versenyző a családjával és a motorhome-jával érkezett, és azt mondta, hogy a hangulat nagyon laza, és sokkal inkább családi légkörű, mint az F1-ben.

Eddig nagyszerű minden” – mondta.

A 42 éves versenyző várja a debütálással járó kihívást, és azt is, hogy milyen izgalmas lesz új versenytársak ellen megküzdeni.

Kimi Räikkönen hamarosan pályára gurul Watkins Glenben
Kimi Räikkönen hamarosan pályára gurul Watkins Glenben Fotó: Trackhouse Racing

Kimi mentalitása a régi

Tisztában van vele, hogy az edzések és a kvalifikáció között korlátozott lesz a pályán töltött ideje, és a sportág profijainak elismeréssel adózva tudja, hogy nehéz lesz jól helytállni ellenük.

Nem látok semmilyen kockázatot. Miért is ne próbálnám meg?” – merengett Räikkönen arról, hogy valami újat fog csinálni. „Mit veszíthetek? Mi történik velem, ha rosszul teljesítetek egy NASCAR-futamon vagy bármilyen versenyen?

Nem érdekel. Magamért teszem. Jó vagy rossz eredmény, akkor is megtörténhet, ha 20 futamot teljesítek. Bármelyik lehetett rossz.

Nem látok semmi negatívumot. Szerintem ez nagyszerű lehetőség. De amit Justin és a csapat tesz, hogy esélyt adjon az európaiaknak… Biztos vagyok benne, hogy sok olyan versenyző van, aki szeretne esélyt kapni és kipróbálni, de ez nem túl könnyű.

Szóval talán ez kinyit néhány ajtót, hogy a jövőben több esély legyen arra, hogy több európait próbáljunk megszerezni.