csütörtök, június 1, 2023

Romain Grosjean hétvégéje nem is kezdődhetne rosszabbul Gatewayen

Date:

Share:

Bár az időmérőn viszonylag jól teljesített Romain Grosjean, azonban egy nem megengedett motorcsere miatt 9 rajthelyes büntetést kapott.

- Advertisement -

Romain Grosjean hátulról kezdi meg a hétvégi, Gateway-i IndyCar versenyt, miután Nashville után kilenc rajthelyes büntetést kapott az Andretti Autosport 28-as rajtszámú versenyautójának nem engedélyezett motorcseréje miatt.

- Advertisement -

Az IndyCar megállapította, hogy a csapat megsértette a 16.2.3.2. szabályt, amely kimondja: Az ötödik (5.) motor akkor szerezhet motorgyártói pontokat, ha a teljes szezonban induló versenyző az első négy (4) motorjával teljesítette a teljes szezonban induló motorok kilométerszámát. Ellenkező esetben az ötödik (5.) vagy annál több motor nem szerez motorgyártói pontokat, és nem jóváhagyott motorcserének minősül.

A 16.6.1.2. szabály szerint a büntetés hat rajthelyes az épített és utcai pályás versenyeken, illetve kilenc rajthelyes büntetés az ovál versenyeken, és a sorozat következő versenyén kell letölteni, ami Grosjean számára némi plusz munkát jelent majd a szombat éjszakai versenyen.

A francia versenyző így a 18. helyről fog majd rajtolni, miután a pénteken megrendezett időmérőn a 9. helyre kvalifikálta magát.

Nagyon kemény ez az időmérő” – mondta Grosjean a kvalifikáció után. „Két köröd van, nem hibázhatsz, az autót egészen a maximumig kell tolni, úgyhogy nagyon magabiztosnak kell lenned.

A csapat fantasztikus munkát végzett, az autó nagyon jó, és alig várjuk, hogy a holnapi versenyen áthámozzuk magunkat a mezőnyön.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.